Boba vs Ergo: Boba X / 4G draagzak of de Ergobaby Omni / Four Positions 360?

De Boba draagzak en de Ergobaby draagzak: beide van heel goede kwaliteit en perfect als je ergonomisch wilt dragen. Niet voor niks zijn het beide aanraders en al jaren een van de toppers in draagland. Hoewel ze veel gemeenschappelijke kenmerken en functionaliteiten hebben, zijn er toch ook verschillen.

Klik hier om de prijzen en speficaties van de Ergobaby draagzak te zien. En hier vind je de prijzen en specificaties van de Boba draagzak.

Welke past bij jullie? Wat zijn de overeenkomsten en belangrijker nog, de verschillen? Wij helpen je kiezen. Daarom onderzoeken we: Boba vs Ergo.

Ook benieuwd naar de verschillen tussen de Tula Free to Grow draagzak en de Boba carrier? Lees het hier in Boba vs Tula. Ben je er überhaupt nog niet over uit welke van alle draagzakken het best bij jou past? Wij helpen je kiezen in onze kiesgids met de beste en populairste draagzakken.

boba vs ergoBoba draagzak vs Ergobaby draagzak: overeenkomsten

Laten we vooropstellen dat je niet echt verkeerd kunt kiezen als je van één van deze twee merken een draagzak voor je kleintje koopt. Alle verschillende draagzakken van zowel de Boba Carrier als de Ergobaby carrier zijn 100% ergonomisch en daarmee goedgekeurd voor het (langer) dragen van je kindje. Lees meer tips over ergonomisch dragen op de site van de Consumentenbond.

Een andere overeenkomst is dat ze beide vrijwel volledig verstelbaar zijn. Zowel de schouder- als heupbanden zijn makkelijk te verstellen en daardoor zijn de draagzakken voor iedereen fijn om te dragen. Je draagt je newborn baby zonder insert direct in de draagzak totdat je kleine 20 kilo weegt, dat is dus zeker tot een jaar of 2! Er zijn echter een aantal verschillen!

Ergobaby Omni draagzak vs Boba X draagzak

De nieuwste versies van de draagzakmerken zijn de Boba X en bij Ergobaby de Omni draagzak. Deze laatste heeft de opties Ergobaby Omni Breeze -dit ‘Breeze’ staat voor het gebruik van een andere stof en mesh, waardoor de doorstroming van lucht wordt bevorderd- en de Ergobaby Omni Dream. De Breeze is een ideale draagzak voor in de zomer dus. Deze optie komt ook nog eens in allerlei verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld deze prachtige sapphire blue variant.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de draagzakken, maar je bent waarschijnlijk juist op zoek naar wat er anders is zodat je voor jezelf een keuze kunt maken. Daarom hierbij het verschil tussen de Ergobaby Omni en Boba X draagzak.

Het grootste verschil tussen de Boba X en de Ergobaby Omni zijn de volgende dingen:

  • Verschillende draagposities: de Ergobaby Omni draagzakken kenmerken zich vooral doordat je je kindje er op vier manieren in kunt dragen: op de buik met gezichtje naar je toe, op de buik met gezichtje van je af, op je rug én op je heup. Vooral die laatste draagoptie zie je überhaupt niet zo vaak bij een draagzak. De Boba X biedt alleen de ‘standaard’ draagposities: op de buik of rug.
  • prijs: de Ergobaby is zeker zo’n 40 euro duurder dan de Boba X draagzak. De vraag of het (of jou) dat waard is, is natuurlijk erg persoonlijk. Maar vind je het niet belangrijk of zelfs niet fijn om je kindje met het gezichtje naar voren te dragen of op je heup, dan zijn de overige verschillen erg klein en kun je budget-technisch net zo goed voor de Boba kiezen mits het uiterlijk ook je stijl is natuurlijk.
  • uiterlijk: kenmerkend voor de Ergobaby draagzakken zijn de neutrale kleuren, geen poespas bij de Ergo draagzakken, hoewel er inmiddels een zacht roze variant is en een prachtige saffier blauwe. De Boba X heeft ook een neutrale uitstraling maar veel meer verschillende opties, zoals bijvoorbeeld deze prachtige copper kleurige of deze mooie Marsala variant.
  • kleine overige verschillen: het materiaal is anders, katoen bij de Boba en veelal polyester en/of mesh bij de Ergobaby draagzakken. De Boba X heeft op de schouderband een bandje geplaatst waartussen je je schoudertas kan klemmen zodat je deze ook met draagzak alsnog kunt dragen.
draagzak tula draagzak boba

Oudere draagzakken van Boba en Ergobaby

De oudere draagzakken zijn o.a. de Boba 4G draagzak en de Ergobaby Omni 360. Aangezien dit nog steeds heel goede draagzakken zijn, vind je hieronder ook hier veel info over. Het grote voordeel van deze oudere draagzakken is dat ze vaak een stuk goedkoper zijn en ook tweedehands veel te vinden.

Zowel de Boba draagzak als de Ergobaby draagzak groeit mee met je kindje, hoewel je voor beide wel een extra accessoire nodig hebt.

Voor de Boba 4G heb je voor je kleine baby een Infant baby insert nodig, die zit al bij de draagzak als je ‘m koopt en kun je losklikken als je ‘m niet meer nodig hebt.

Voor de Ergobaby 4P koop je voor je kleintje een verkleinkussen, die moet je wel los erbij kopenVanaf dat je baby heel klein is, kan ‘ie dus al in één van deze fijne draagzakken worden vervoerd! Koop je het Ergobaby 360 geboortepakket dan ben je wel in één keer klaar: hierin zitten namelijk o.a. de draagzak maar ook het verkleinkussentje. Klik hier voor de prijs en onderdelen van het Ergobaby 360 geboortepakket.

Tot zover de belangrijkste overeenkomsten. Dan nu de verschillen. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken: hier de verschillen op een rijtje.

Boba vs Ergo: wat valt op?

Boba Carrier
boba 4g ervaringen
Ergobaby
draagzak ergobaby ervaringen
op 2 te manieren dragen: buik (gezichtje naar je toe) of rug op 4 manieren te dragen: buik (gezichtje naar je toe en van je af), rug en heup
Vanaf newborn tot 20 kilo (4 jaar)Vanaf newborn tot maat 86/92 (2 jaar)
voetsteuntjesgeen voetsteuntjes
fractie goedkoper over het algemeen > check hier de prijs op dit momentover het algemeen iets duurder > check hier de prijs op dit moment
Infant insert ingebouwd en inbegrepen bij de prijs (wel los te halen indien niet meer nodig)Infant insert / verkleinkussen los verkrijgbaar
sportieve uitstraling, vrschillende kleuren en printsklassieke, rustige uitstraling. Subtiele kleuren en stijlen
Goede prijs-/kwaliteitverhouding. Prijzen verschillen onderling niet veel en zijn afhankelijk van het betreffende type. Klik hier voor de actuele prijzen.Goede prijs-/kwaliteitverhouding. Prijzen verschillen onderling niet veel en zijn afhankelijk van het betreffende type. Klik hier voor de actuele prijzen.

Boba 4G vs Ergo Four Positions : de verschillen

Hoe en hoe lang groeien ze mee?

Zoals bij de overeenkomsten al genoemd: beide merken draagzakken groeien mee met je kindje. De Boba gaat hierin nog iets verder: door het extra hoge rugpand is je kindje hier net wat langer comfortabel in te dragen. Ook heeft de Boba voetsteuntjes. Of jij of je kindje dit fijn vinden, is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Feit is wel dat, mits goed gebruikt, je kind met de voetsteuntjes wat langer in de ergonomische M-houding kan zitten, ook als ‘ie al wat ouder/langer is. Er zijn overigens ook Boba Carriers te koop zonder voetsteuntje, die zijn dan ook iets goedkoper. De Boba is in het algemeen sowieso iets goedkoper dan de Ergobaby, maar het scheelt elkaar niet veel.

Je kunt de Boba 4G gebruiken vanaf 3,5 kilo tot 20 kilo, dus tot je kindje ongeveer 4 is! De Ergobaby 4P omni 360 gaat mee vanaf 3,5 kilo tot maat 86/92.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Boba draagzak.

Op welke manieren wil je je kindje dragen?

De Ergobaby draagzak heeft als voordeel dat je je kindje op veel verschillende manier dragen kunt. Met de Ergobaby four position 360 carrier kun je je kindje namelijk op vier manieren dragen: op je buik met gezichtje naar je toe en van je af, op je rug en op je heup.

Draagzak: baby naar voren?

In de draagzak je baby met gezicht naar voren dragen, roept bij sommigen wat weerstand op. Het wordt als niet 100% ergonomisch beschouwd en daarom zijn er ook maar weinig draagzakken die deze optie hebben. Ergobaby claimt echter dat je met de Four Position draagzak je baby geheel verantwoord op deze manier kunt dragen. En inderdaad behoudt je baby bij het naar voren dragen z’n natuurlijke kromming in het ruggetje. Ook blijft de M-houding gewaarborgd.  Eindelijk een ergonomische draagzak waarmee je je kindje naar voren kunt dragen dus! Let wel op, je baby kan zich niet goed afsluiten voor prikkels in deze houding. Daarom raden we aan om je kindje pas op deze manier te dragen vanaf ongeveer 6 maanden, en dan alsnog maar voor ongeveer 20 minuten per keer.

Hier vind je prijs en specificaties van de Ergobaby four position 360 carrier.

De heuppositie is ook een fijne extra mogelijkheid, die je niet vaak tegenkomt bij andere draagzakken. In dit filmpje zie je hoe de heuppositie werkt:

Infant insert

De Boba 4G heeft een ingebouwd verkleinkussentje voor als je baby nog heel klein is. Is je kindje wat ouder en groter, dan kun je de insert eruit halen. Als je de Boba aanschaft, komen er dus geen extra kosten bij.

Bij de Ergobaby 4P omni 360 heb je echter wel een losse infant insert nodig. Die moet je apart aanschaffen. Maar je kunt ook de draagzak met het ‘geboortepakket’ inclusief baby insert aanschaffen, dan ben je in één keer klaar.  Klik hier voor de prijs en specificaties van de Ergobaby 360 draagzak inclusief verkleinkussen.

Uiterlijk boba 4g ervaringen

Zowel de Boba 4G Carrier als de Ergobaby Four Positions 360 zien er mooi uit. Toch zijn er wat  verschillen.  Zo heeft de Boba verschillende prints en uiteenlopende kleuren. Terwijl de Ergobaby zich veelal kenmerkt door  zijn zachte tinten en rustige, neutrale uitstraling, zoals deze mooie grijs/taupe-achtige beauty. Voor beide valt wat te zeggen. Net wat je het beste past, dus!

Conclusie: Draagzak Boba X /4G of draagzak Ergobaby Breeze / Four Positions 360?

Deze draagzakken van hoge kwaliteit verschillen elkaar niet veel in kwaliteit. De verschillen zitten ‘m met name in het op vier manieren kunnen dragen (inclusief gezichtje naar voren) (Ergobaby) ten opzichte van op twee manieren dragen (Boba), en in hoe lang je je kindje in de draagzak kan en wil dragen: tot je kindje peuter of zelfs (bijna!) kleuter is (Boba X en Ergo Breeze) of tot ongeveer maat 86/92. Waar je voorkeur uitgaat is helemaal aan jou. It’s up to you!

Keus kunnen maken? Hier kun je je Ergobaby draagzak kopen. Hier vind je de mooiste Boba draagzakken.

Welke zak kies jij of heb jij gekozen? Misschien de Tula, waar we in dit artikel een review over schreven of twijfel je tussen Boba en Tula? Alle overeenkomsten en verschillen zetten we voor je op een rijtje in dit artikel. Of lees meer over Tula vs Ergobaby. In deze review vergelijk ik de Tula met de Artipoppe draagzak.

PS. Ben je er nog steeds niet helemaal uit welke draagzak je wilt? Lees in onze kiesgids alles over de populairste draagzakken en vergelijk ze eenvoudig onderling. Zodat je gegarandeerd de draagzak koopt die het best past bij jouw wensen.

Meer informatie over onder andere draagzak merken vind je in dit artikel. En ga je met je kleine op reis? Lees dan ook even onze 5 redenen waarom een draagzak onmisbaar is op reis.

Plaats een reactie