Artipoppe draagzak review: Artipoppe of Tula draagzak?

Ook al weken zo niet maanden aan het twijfelen of je wel of niet een Artipoppe draagzak of draagdoek zal aanschaffen? Is een Artipoppe draagzak de prijs waard? En hoe anders draagt een Tula draagzak ten opzichte van een Artipoppe draagzak? Ik heb vier jaar lang gedragen met een Tula draagzak (zowel een Tula Free to Grow, een Tula Explore en een Tula Toddler) en twee jaar lang gedragen met een Artipoppe draagzak. Daarnaast ook nog een tijdje met een Artipoppe draagdoek en andere draagdoeken dus nu kan ik er eindelijk echt iets over zeggen 😉 Ik heb ervoor gekozen om de Artipoppe draagzak te vergelijken met de Tula draagzakken omdat ik met deze draagzakken het meest ervaring heb. Dit is dan weer geen toeval, omdat Tula een van de allerbekendste en meest populaire draagzakken zijn in Nederland. Daarnaast vind ik de functionaliteiten en de manier van dragen van de Artipoppe draagzak ook het meest overeenkomen met het dragen met een Tula draagzak. In deze Artipoppe draagzak review vind je mijn persoonlijke mening en ervaringen.

Black Friday 2021 (baby)deals!

Vanwege de vervroegde winkelsluiting begint o.a. Prenatal al op 18 november 18:00 met Black Friday deals, check de Prenatal Black Friday aanbiedingen hier. Ook bol.com staat in het teken van Black Friday (week!) vanaf 19 november, loop geen korting mis en check hier op welke dag de beste deals voor jou zijn. Ik heb een overzicht van winkels en Black Friday babydeals voor jullie gemaakt op deze pagina.

Vind je de populaire Leopard print ook het mooist? Ik vond hier een mooie draagzak die erop lijkt.

Mijn eerste draagdoek, een hele simpele maar niet normaal fijne, kocht ik toen ik zwanger was van mijn oudste. Ik heb haar daar de eerste zes maanden in gedragen. Daarna ging ik over op de Tula Free to Grow, toch wel een van de meest bekende draagzakken en meer dan 50 verschillende kleuren en printjes om uit te kiezen, zoals deze toffe met marble look.

Zwanger van mijn tweede kind ging ik -wetend dat ik mijn baby écht lang en met veel plezier zou dragen- overstag en kocht een prachtige Artipoppe draagdoek en een draagzak van Artipoppe -met een printje waarmee mijn man onze baby ook nog wel zou willen dragen (grapje natuurlijk, iets met alleen echte mannen dragen roze, toch? ;))

Artipoppe draagdoek

De draagdoek van Artipoppe heb ik helaas slechts twee keer gebruikt. Ik vond ‘m niet zo prettig dragen. Hij was prachtig draagdoek artipoppe katoen geweven draagdoek om te zien, maar erg lang en zwaar en stug. Dit zal ook liggen aan welke soort stof of blend je kiest. Ik had een ‘gewone’ katoenen die me lekker luchtig leek voor mijn zomerbaby. Het heeft uiteraard ook met je eigen voorkeur te maken, ik was de rekbare en dunnere bamboe draagdoek gewend die ik gebruikte bij mijn dochter. De Artipoppe draagdoek was lastiger om te knopen door het gewicht en de lengte (ik had de gemiddelde lengte gekocht, maat 6 is dat volgens mij) en was erg stroef en warm als mijn baby erin zat. Daarnaast vond ik de hoeveelheid en grootte van de lap stof die ik achter me aan droeg heel onhandig, vooral bij het dragen van een jas(je) of bij het gaan zitten. Ik merkte dat ik steeds weer greep naar mijn oude vertrouwde draagdoek en uiteindelijk is mijn prachtige Artipoppe draagdoek tweedehands maar helemaal als nieuw met pijn in mijn hart de deur uit gegaan.

Is de prijs van een Artipoppe draagdoek je iets te veel van het goede maar zoek je wel een draagdoek met zulk soort prints? Ik vond deze mooie Artipoppe draagdoek look-a-like.

Tula draagzak ervaringen en Artipoppe

Toen mijn zoontje ongeveer drie maanden was ben ik van de draagdoek overgestapt naar dragen in de Artipoppe tula free to grow draagzak baby draagzak. Je kunt je kindje al in de Artipoppe dragen vanaf newborn, maar ik vind in die eerste fase dragen met een doek fijner. Ook mijn dochter ben ik pas na een paar maanden destijds in de Tula draagzak gaan dragen, deze hebben wij, hoewel je ook met die draagzak kunt dragen vanaf geboorte. Die eerste tijd dat ze echt zo super klein zijn, vond ik het fijner om ze zonder al te veel (dikke) materialen tegen me aan te hebben. Met een draagdoek voelt zo’n kleintje voor mij nog wat dichterbij en lekker licht.

Ik heb dus vrij weinig ervaring met het dragen van een newborn in een Tula of Artipoppe draagzak. Over de Tula Free to Grow en de Tula Explore heb ik alleen goede verhalen gehoord qua dragen van een newborn. Over de Artipoppe heb ik ook wel ouders gehoord die vonden dat de beentjes niet optimaal in de M-houding werden ondersteund. Dit kan uiteraard ook liggen aan de grootte van de (beentjes van de) baby of de juiste afstellingen.

Check prijs en opties van de Tula Explore en de Tula Free to Grow.

De overeenkomsten en verschillen: Tula of Artipoppe

Overeenkomsten tussen de Artipoppe en Tula draagzakken

De Artipoppe en de Tula Free to Grow draagzakken lijken in mijn optiek het meest op elkaar, als je kijkt naar de

Tula carrier
Onderweg met de Tula

verschillende draagzakken die er te koop zijn en de opties en draagmogelijkheden die ze bieden. Beide draagzakken dragen van 0 tot 2 jaar op de buik (alleen gezichtje naar je toe) en op de rug. Je kunt ze kopen in allerlei verschillende kleuren en printjes en ze zijn op ongeveer dezelfde manier verstelbaar (op de heupband en bij de schouderbanden). Ook qua stevigheid van de stof en de zachtheid van de schouderbanden liggen de Tula en de Artipoppe dicht bij elkaar. De Tula Explore draagzak is op dezelfde manier te verstellen en biedt net als de Artipoppe een uitvouwbaar of verstevigend nekkussen, wat ik heel erg fijn vind bij beide draagzakken.

En ook al is de uitstraling anders, de Tula draagzakken komen ook in de mooiste en leukste kleuren en printjes. Check bijvoorbeeld deze prachtige oudroze draagzak of deze opvallende met toffe kleuren.

Verschillen tussen de Tula draagzakken en de Artipoppe draagzak

Er zijn een aantal opvallende verschillen tussen de verschillende draagzakken. Hierbij heb ik het verschil in prijs even buiten beschouwing gelaten, want dat voordeel van de Tula draagzakken tov de Artipoppe draagzakken lijkt me duidelijk 😉 Het gaat hier puur over de functionaliteit (ok, en de uitstraling), op de prijs kom ik zo nog even terug.

Want die uitstraling is bij de Artipoppe wel echt mooier. De stoffen en de prints zijn prachtig en geven een luxe gevoel. Grappig genoeg zijn er wel twee prints die ik van de Tula erg op de Artipoppe vind lijken (of zou het andersom zijn?). Wat dacht je bijvoorbeeld van deze print die precies lijkt op een van de Artipoppe draagzakken, of deze leuke denim look.

Ben je meer van de velvet look? Deze prachtige velvet Artipoppe look-a-likes in zijn heel gaaf! 

Wat de Tula Free to Grow draagzak mist ten opzichte van de Artipoppe draagzak en de Tula Explore draagzak is het uitvouwbare of verstevigende kussen. Dit wordt dan weer deels opgevangen door het kunnen langer maken van het rugpand waar de baby tegenaan hangt.

De Tula Explore is de enige van de drie draagzakken die ook de opties biedt om je kindje met het gezichtje naar voren te dragen.* Beide Tula draagzakken hebben -anders dan een Artipoppe draagzak- een vakje waarin je een paar belangrijke spullen kunt bewaren (bankpasje en sleutel) en een kapje dat je over het hoofdje van je kindje kunt doen.

Klik hier voor de prijs en opties van de Tula Explore of check de prijs en kleuropties bij Prenatal.

* over het dragen van je baby met het gezichtje naar voren lopen de meningen uiteen. Persoonlijk vond ik het niet prettig, maar dat ligt misschien ook aan het temperament van je baby. Over het algemeen wordt aangeraden dit pas te doen vanaf minimaal zes maanden oud, en dan ook slechts voor korte periode zoals bijvoorbeeld 10 minuten. Dit heeft enerzijds te maken met dat je kindje voor die tijd lichamelijk nog niet sterk genoeg is om deze houding goed te kunnen verdragen en anderzijds is dit om te voorkomen dat je kindje teveel prikkels krijgt, waar het zich in deze houding niet aan kan onttrekken (in tegenstelling tot dragen met het gezichtje naar je toe, waarbij een kindje zich kan afsluiten van een te veel aan prikkels door tegen jou aan te hangen en het gezichtje te verbergen. Maar jij kent je kindje het best en vanaf zes maanden zou het ergonomisch gezien moeten kunnen, dus you do you 🙂

Voordelen per draagzak

Naast de overeenkomsten en verschillen van de verschillende draagzakken, heb ik ook even voor je op een rijtje gezet wat de grootste voordelen zijn van de draagzak wat de andere draagzakken niet hebben. Ook hier heb ik de prijs omwille van het duidelijk maken van de functionaliteiten nog even buiten beschouwing gelaten.

Voordelen van de Tula Explore tov de Artipoppe

 • je kindje met het gezichtje naar voren kunnen dragen mocht je dat willen
 • een kapje om over het hoofdje van je baby te doen bij slecht weer of als je baby slaapt
 • zakje op de heupband om pinpas en sleutel etc. in te doen
 • je kunt de draagzak wassen in de wasmachine
 • voor mij persoonlijk: het gemak van het verstellen van de schouderbanden en alle andere verstelopties
 • en ook heel persoonlijk: dat de banden op de rug recht zijn in plaats van kruislings lopen

check prijs en opties van de Tula Explore draagzakken

Voordelen van de Tula Free to Grow tov de Artipoppe

 • een kapje om over het hoofdje van de baby te doen bijvoorbeeld als het slaapt (of hard waait/regent)
 • het rugpand (waar je baby tegenaan zit) is in hoogte te verstellen
 • je kunt de draagzak wassen in de wasmachine
 • voor mij persoonlijk: het gemak van het verstellen van de schouderbanden en alle andere verstelopties
 • en ook hier heel persoonlijk: dat de banden op de rug recht zijn in plaats van kruislings lopen

Voordelen van de Artipoppe tov de Tula draagzakken

 • mooie en luxe uitstraling
 • nog zachtere stoffen, zowel waar de baby zit als bij de schouderbanden
 • de banden op de rug zijn gekruist (voor mi persoonlijk dus een minpunt maar voor velen juist een pre, daarom zet ik ‘m er toch even bij)

Twijfel je nog tussen ook andere draagzakken? Lees dan wat ik de beste draagzakken op dit moment vind.

Artipoppe draagzak: mijn ervaring

Ik heb mijn zoontje tot zijn eerste jaar heel maar dan ook heel veel gedragen in de Artipoppe draagzak. En dan heb ik het over elke dag, en soms urenlang op een dag. Een draagzak was voor mij dan ook uberhaupt echt een life saver.

Ik vond het dragen in de Artipoppe heel prettig. De stoffen zijn soepel maar toch erg stevig en ik had altijd het idee dat mijn zoontje er goed en ergonomisch in zat. Vooral het nekkussen heb ik als een groot voordeel ervaren, dat je omhoog kunt zetten (en op twee manieren kunt vastmaken, ofwel met een lusje of met een drukknoopje) waardoor ik hem meer ondersteuning kon bieden of prikkels kon buitensluiten als hij sliep (of hierdoor kon zorgen dat hij makkelijker in slaap viel). Ook het makkelijk kunnen verstellen van het zitgedeelte (breder maken naar gelang hij ouder werd) vond ik heel makkelijk en soepel gaan.

Een nadeel voor mij zijn de gekruiste banden op de rug. Ik vond het omdoen van de draagzak echt een gehannes af en toe en heb veel langer moeten wennen dan bij de Tula draagzak voordat ik hier handig in was. Ook het verstellen van de banden vind ik minder makkelijk dan bij de Tula draagzakken, en omdat zowel ik als mijn man ons zoontje geregeld droegen in de Artipoppe was dit echt een minpunt. Ik heb ook regelmatig zittend gewerkt terwijl mijn zoontje in de draagzak tegen me aan sliep en dit vond ik minder prettig zitten dan met de Tula draagzakken.

En tja, de prijs. Ook wel echt een nadeel natuurlijk, hoewel ik denk dat de draagzak juist daarom zo gewild is en extra bijdraagt aan het wauw-gevoel. Het ‘instapmodel’ kost 320,-, de meeste kosten 350,- en ze gaan zelfs tot voorbij de 3000 euro (!!).

Wat ik samenhangend met de prijs dus ook een nadeel vind van de Artipoppe (en dat geldt sowieso voor echt mooie en/of dure babyspullen) is dat deze spullen net zo vies en onder gesabbeld worden als alle andere babyspullen. Wil je dat voorkomen – en dat wil je over het algemeen- dan krijg je bij elke spuugje of zompig koekje een halve hartverzakking omdat het zo ‘zonde’ is als het de draagzak besmeurt en ben je nog meer dan anders in de weer met doekjes etc. Dit vind ik persoonlijk niet echt lekker werken met een baby, maar ingenieus word je er wel weer van. Je hebt hier wel speciaal gemaakte doekjes voor die je over je draagzak kunt hangen (niet van Artipoppe) maar ja, een grote reden om deze draagzak te kopen is dat ie er zo prachtig uitziet. Als je er dan een doek overheen moet hangen dan bederft dat juist weer een deel van de pret.

Wat trouwens wel een plus is van de Artipoppe draagzak is dat je ‘m vrij makkelijk kunt doorverkopen als je er zelf mee uitgedragen bent. Natuurlijk verliest hij wat in waarde maar het is niet eens zo gek om te denken dat het verlies minder is dan dat een Tula draagzak je kost. Als je het geld dus zo’n twee jaar kunt missen en dan wil verkopen, dan heeft ‘ie je uiteindelijk misschien zo’n 100,- gekost. Maar natuurlijk is het een prachtige draagzak om te houden en door te geven of uit te lenen aan vriendinnen en misschien zelfs ooit aan je kinderen door te geven, dus dan heb je het voordeel van waarde-vast zijn weer niet. Je kunt uiteraard ook je Tula draagzak doorverkopen en hier nog een paar tientjes voor terugkrijgen maar die levert -ook naar verhouding- tweedehands een stuk minder op dan de Artipoppe.

Ondanks het vele dragen is de draagzak wel nog in super mooie conditie en zitten er nergens gebruikssporen op. De stof is nog even mooi en pilt nergens. Wat dat betreft is de kwaliteit dus echt super goed, als je er ondanks intensief gebruik eigenlijk niks aan af ziet.

En nu de hamvraag …

is Artipoppe het geld waard?

Niet als je kijkt naar puur de functionaliteiten van de Artipoppe draagzak, deze zijn hetzelfde als veel andere draagzakken. Het extra comfort dat de zachte stoffen op bijvoorbeeld de schouderbanden je biedt kan je weer wegstrepen tegen het gebrek aan verschillende draagopties en extra’s, die andere draagzakken dan weer bieden. Maar geeft de prachtige uitstraling van de draagzak jou meer zin om je baby te dragen en om er lekker op uit te gaan, en voel je je ondanks gebroken nachten en overal spuug ontzettend mooi met een Artipoppe op je buik, dan is het de prijs helemaal waard voor jou. Ik denk eerlijk gezegd dat de populariteit van Artipoppe komt door gewoon goede marketing, en dat is helemaal prima. Heb je het geld ervoor en gun je jezelf als (nieuwe) mama zo’n prachtig cadeau, heerlijk toch! Koop je daarmee een draagzak die beter is dan bijvoorbeeld een Tula draagzak? Nee, dat denk ik niet.

Conclusie

De Artipoppe draagzak is een super fijne draagzak. Hij draagt je kindje op een ergonomische manier totdat het een rondstappend peutertje is en geeft jou je handen vrij. Maar dit doen de Tula draagzakken ook en deze draagzakken vond ik ergonomisch gezien even fijn dragen. Bij het rijtje voordelen per draagzak tov de andere draagzakken hierboven valt je wellicht op dat de Artipoppe net wat minder voordelen kent tov de Tula draagzakken. Maar deze drie voordelen kunnen voor jou doorslaggevend zijn. Het allergrootste verschil zit ‘m in de luxe en mooie look and feel en de uitstraling en de iets zachtere schouderbanden. Is dat jou de minimaal 350,- waard dan heb je aan de Artipoppe een geweldige draagzak. Wil je een net zo goede draagzak met minimaal dezelfde mogelijkheden en is 350,- je wat te gortig voor een draagzak, dan heb je aan de Tula Explore of de Tula Free to Grow ook een geweldige draagzak. Dit maakt de keus niet makkelijker misschien, maar tegelijkertijd is het hopelijk ook fijn om te bedenken dat je dus niet echt fout kunt kiezen. Veel succes bij het kiezen van de ideale draagzak voor jou en je kindje 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven