Boba of Tula: Tula Free to Grow of Boba 4G/Boba X?

Boba 4G/Boba X vs Tula Free to Grow

Boba of Tula? Zowel de Tula Free to Grow als de Boba 4G zijn momenteel erg populair. Niet zo gek, want deze twee draagzakken zijn een van de beste draagzakken van het moment en ze beschikken eigenlijk over alles wat je je kan wensen bij een draagzak. Op vele vlakken lijken ze op elkaar en de verschillen die er zijn, zijn erg klein. Dat maakt de keus extra moeilijk, want welke bij jou past zit ‘m dus écht in (kleine) voorkeuren en nuances. Pluspunt: echt fout kiezen kun je eigenlijk niet, want het zijn allebei kwalitatief echt goede draagzakken waarvan je sowieso nog jaren plezier van zult hebben bij het dragen van je baby tot peuter.

boba carrier 4G newborn

Maar welke is nou echt de beste draagzak? Wat zijn de overeenkomsten en bovenal de verschillen tussen de Tula en Boba? Om deze vragen te beantwoorden schreven we dit uitgebreide artikel. Dus daar gaat ‘ie: Tula vs Boba!

Kun je niet wachten? Klik dan alvast hier voor de prijs en specificaties van de Tula Free to Grow draagzak en klik hier voor de prijs en specificaties van de Boba 4G carrier.

Nieuw: Boba X draagzak

Boba X vs Tula Free to Grow

Boba heeft sinds kort de Boba X carrier gelanceerd. Dit is een nieuwere versie van de Boba carrier 4G draagzak. Belangrijkste pluspunt is het feit dat je je kleintje hierin al zonder infant insert kan dragen. De draagzak groeit mee van baby tot peuter en is, net als de Tula Free to Grow, dus zonder insert volledig aan te passen en te vormen naar de wensen van jou en je kleintje. 

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Boba X draagzak.

Boba X of Tula Free to Grow?

Wat de Boba X anders maakt dan de Tula Free to Grow, zijn slechts een aantal kleine dingen:

 • de prijs: De Boba X is iets goedkoper dan de Tula Free to Grow, maar duurder dan de Boba 4G draagzak
 • de kruisbare schouderbanden
 • een schouderriem om je tas op zijn plaats te houden

Klik hier voor de prijs en specificaties

De rest van dit artikel gaat over de Boba 4G carrier draagzak. 

Tula Free to Grow en Boba 4G draagzak: vergelijking in het kort

EigenschapTula Free to Grow Boba 4G
Te gebruiken zonder infant insertJaNee
Ondersteuning voor voetjes (dreumes)NeeJa
Veel verschillende prints en uitvoeringen te koopJaNee
Hoogte (rugpand) en zitgedeelte geheel zelf af te stellenJaNee
Overig> Klik hier voor de overige eigenschappen> Klik hier voor de overige eigenschappen

Boba carrier 4G draagzak en Tula Free to Grow draagzak

tula free to grow draagzak newborn

De Boba 4G draagzak en de Tula draagzak Free to Grow kenmerken zich doordat ze beide zijn ontwikkeld om zowel je kleine pasgeboren baby als je peuter te dragen. Het zijn echte ‘meegroei-draagzakken’.

Zonder een zogenaamde infant insert los te hoeven kopen, kun je je newborn toch al dragen in beide draagzakken. En doordat je de draagzakken in breedte en hoogte kunt verstellen, kun je je kindje dragen tot wel 20 kilo. Zo heb je jaren plezier van deze draagzakken.

Verschillen

Beide draagzakken lijken in functionaliteit en mogelijkheden heel erg veel op elkaar. Toch zijn er -weliswaar kleine- verschillen. Welke draagzak bij jou past, zit ‘m echt in de nuances en jouw voorkeuren. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Tula Free to Grow carrier draagzak Tula free to grow

 • Bij de Tula draagzak Free to Grow heb je géén extra infant insert nodig. Je draagt je pasgeboren baby rechtstreeks in de draagzak, en maakt de gewenste aanpassingen door het ‘rugpand’ en het zitgedeelte kleiner (korter en smaller) te maken.
 • Op de plek waar de knieholtes van je kindje zich bevinden, is de stof zachter en dikker. Hierdoor zit je kind extra  comfortabel want de stof schuurt niet tegen de huid van je kindje.
 • Niet alleen de hoogte (rugpand) maar ook de breedte van het zitgedeelte is af te stellen.
 • De draagzakken zijn er in héél veel verschillende toffe prints en kleuren. Doordat elke print slechts tijdelijk wordt verkocht, zijn sommige Tula’s ontzettend gewilde edities en worden ze tweedehands soms zelfs voor méér geld verkocht dan de initiele aanschafprijs!

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Tula Free to Grow

Het spreekt mij persoonlijk heel erg aan dat deze Tula draagzak zonder veel ‘poespas’ toch perfect je baby tot je peuter kan dragen. Alle opties die je nodig hebt, zitten in de draagzak geïntegreerd. Door alles precies zo aan te passen en in te stellen zoals jij en je kindje prettig vinden, heb je altijd de perfecte draagzak bij de hand. Klein nadeel is wel dat het ‘kapje’, indien niet gebruikt, voorop los hangt of dat je ‘m eraf moet halen. Je kunt ‘m dus niet wegvouwen in de draagzak.

Zie hier hoe een Tula Free to Grow een Tula Free to Go wordt met je newborn 😉

Boba 4G draagzak boba 4g ervaringen

 • Bij de Boba 4G heb je wel een infant insert nodig. Deze hoef je niet los te kopen, hij zit al bij de draagzak. Je vouwt en klikt dit ‘kussentje’ als het ware in de draagzak.
 • Deze Boba draagzak biedt ondersteuning voor de voetjes van je kindje als dat wat ouder is. Het zijn als het ware riempjes waar je peuter zijn voetjes in kan steken.
 • Het kapje voor over het hoofd van je kind (tegen zon/regen) kan worden weggevouwen in de draagzak.
 • De Boba draagzak 4G is iets goedkoper dan de Tula Free to Grow draagzak.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Boba 4G draagzak 

De riempjes voor de voeten van je kindje als het wat ouders is, is denk ik niet echt nodig. Als het goed is, en dat is deze draagzak, dan ondersteunt het zitgedeelte je kind optimaal en zit je kind in de M-positie (ook wel ‘kikkerhouding’) waarbij zijn knieën hoger zitten dan zijn billen. Als dat het geval is, dan worden de beentjes van je kind al goed ondersteund en zijn voetsteuntjes niet nodig. In mijn optiek is het vooral iets wat kwijt kan raken en extra ‘spul’ in huis.

Dat het kapje kan worden weggevouwen in de draagzak vind ik wél een pluspunt. Zie vorige alinea over extra onderdelen die kwijt kunnen raken en gaan rondslingeren 😉

Boba Carrier 4G: newborn in de draagzak doen

https://www.youtube.com/watch?v=sDvW2XEMuS8

 

Overeenkomsten en specificaties

Zoals eerder gezegd zijn er vooral veel overeenkomsten. Welke belangrijkste specificaties bieden de Boba en Tula?

 • De draagzakken kunnen je kindje dragen vanaf 3,2 kilo (Tula) en 3,5 kilo (Boba) tot wel 20 kilo (ongeveer 4 jaar).
 • Je kunt ze beide op zowel buik als rug dragen (wel pas zodra je kindje zelfstandig kan zitten).
 • Zowel schouderbanden als heupbanden zijn super makkelijk strakker of losser te maken. Heel geschikt dus als je bijvoorbeeld samen met je partner wil dragen, maar allebei een heel ander postuur hebt.
 • Gemaakt van 100% katoen

Conclusie

Zo! Dat waren even de belangrijkste overeenkomsten en verschillen. Boba vs Tula: ben jij er al uit welke je kiest? Zoals je hebt kunnen lezen en zien, zijn de verschillen klein en is de keus dus vooral afhankelijk van de voorkeuren die jij hebt. Ondersteunde voetjes van je peuter? Alles-in-1? Veel opties qua look van de draagzak?

Klik hier als je geïnteresseerd bent in de Tula Free to Grow. Liever de Boba 4G? Klik dan hier! En voor de Boba X draagzak klik je hier.

Ik ben heel benieuwd waar jouw keus naar uit gaat. Wat zijn jouw Boba carrier 4G ervaringen? Of heb je Tula draagzak ervaringen?

Ben je er nog niet helemaal uit, kijk dan ook eens in de kiesgids voor het kiezen van de juiste draagzak of bekijk onze Tula Standard baby carrier review. Het artikel Tula of Ergobaby kan ook nuttig voor je zijn. Ook benieuwd naar de verschillen tussen de Boba en de Ergobaby draagzak? Lees dan het artikel over Boba vs Ergo.

 

 

Plaats een reactie