beste aanschuifbedje of beste co-sleeper kopen

Vind in deze Kiesgids welke co-sleeper bij jullie past

Klik hier om direct naar de beste co-sleeper voor boxspring te gaan of naar de hoogste co-sleepers voor aan een boxspring van 70 cm.

Klik hier om meer te lezen over de beste goedkope co-sleeper: de baninni co-sleeper.

Co-sleeper kopen of aanschuifbedje kopen? In deze kiesgids vind je alle reviews, prijzen en specificatie van de volgens experts en ouders beste en bekendste co-sleepers en aanschuifbedjes. Zo kun je per bedje de voor- en nadelen zien en precies zien welke het beste past bij jou. Succes met kiezen!

Ook op zoek naar een goede babyfoon met of zonder camera? Kijk dan hier welke bij jullie past.

Beste co sleeper 2020 kopen of het beste aanschuifbedje kopen: alle co-sleepers vergelijken

Beste co-sleeper 2020 overall én beste co-sleeper voor boxspring

Chicco Next to Me co-sleeper

chicco co-sleeper boxspring

check prijs en details

Voordelen

Nadeel

Meer weten over de Chicco next to Me co-sleeper? In dit artikel ga ik uitgebreid in op de voor- en nadelen van deze co-sleeper!

Deze onbetwiste winnaar is echt een favoriet en niet voor niets super populair. De Chicco Next to me co-sleeper heeft het eigenlijk  allemaal: alle mogelijke opties die een aanschuifbedje kan hebben en waarvan je al gauw zult merken dat ze toch wel érg handig zijn! Niet alleen beschikt deze co sleeper over wieltjes en is hij zelfs te gebruiken bij boxsprings: hij heeft bovenal een schommelfunctie. I-de-aal. Daarnaast is het Chicco aanschuifbedje bij bijna elk ander bedtype te gebruiken en kun je er super schattige bijpassende hoeslakentjes bij kopen.

Geinteresseerd? Klik dan hier voor de prijs en specificaties van de Chicco Next to me co-sleeper en klik hier voor prijs van deze co-sleeper bij Prenatal.

Beste co-sleeper 2020 runner-up

Snuzpod 3 in 1 co-sleeper

co-sleeper snuzpod naturelKlik hier voor prijs en specificaties

Waarom je deze wilt hebben:

 • super stevig en duurzaam
 • past aan (bijna) elk bed
 • je kunt je baby in slaap schommelen (handmatig)
 • je kunt het bedje eruit tillen (het wordt dan een ‘mozesmandje’) en daarmee kun je het bedje altijd en overal bij jou in de buurt neerzetten (of bij opa en oma, waar je je kindje dan dus in zijn eigen bedje kan laten slapen)
 • Ook leuk: SnuzPod heeft prachtige bijbehorende zachte dekentjes en lakentje van 100 % katoen voor in je co-sleeper. In een pakketje zitten verschillende dekentjes en lakens, dus je bent meteen klaar voor de eerste weken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze lieve bedding-set voor in je SnuzPod

 Meer lezen? In dit artikel ga ik uitgebreid in op Snüzpod ervaringen en de voor- en nadelen van deze co-sleeper.

Geïnteresseerd? Klik hier voor de prijs en specificaties van de Snuzpod co-sleepers.

Klik hier om de algemene informatie te skippen en direct de uitgebreide reviews per co-sleeper te lezen in dit artikel. 

Beste co-sleepers vergelijken: vergelijkingstabel

MerkFotoHoogte tot bovenkant matrasExtra's meegeleverdBijzonderhedenPrijsRating
Snuzpod co-sleeper 3in1co-sleeper snuzpod naturelverstelbaar van 35 tot 57 cmmatrashandmatige schommelfunctie, te gebruiken als mozesmandje€€ > Klik voor de prijs op dit moment5
Chicco Next 2 Me co-sleeperchicco co-sleeper boxspringverstelbaar van 49 tot 64 cmmatras, opbergtasschommelfunctie, past aan bijna alle boxpsrings en andere bedden, matras kan diagonaal> Klik hier voor de prijs op dit moment5
Babybay co-sleeperco-sleeper aan boxspringverstelbaar van 10-67matrasspeciale co-sleeper voor boxspring, om te bouwen tot oa bureau> Klik hier voor de prijs op dit moment4
Tutti Bambini CoZee co-sleeperco-sleeper babyverstelbaar van 43 tot 58matras, reistasbinnen 30 sec in en uit elkaar te halen, ideaal voor op reis, matras kan diagonaal€€ > Klik hier voor de prijs op dit moment4.5
Bednest co-sleeperco-sleeper bednest co-sleeperverstelbaar van 36 tot 66 cmmatrasgemaakt van duurzaam materiaal, te gebruiken als mozesmandje, matras kan diagonaal€€€ > Klik hier voor de prijs op dit moment4.5

Klik hier om direct de uitgebreide reviews per co-sleeper te lezen in dit artikel. 

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is een bepaald soort wiegje voor je baby dat het samen slapen met je kindje (co sleep-en) vergemakkelijkt doordat de zijkant van het wiegje open geschoven of geklikt kan worden, en doordat het wiegje aan je bed is vast te maken en op gelijke hoogte met jouw bed kan. Je kunt je baby zo altijd zien, terwijl je lekker dichtbij bent maar niet de angst hoeft te hebben dat je op je baby gaat liggen.

Onder de reviews in dit artikel vind je uitgebreide informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een co-sleeper, wat de voordelen zijn van co-slapen en of samen slapen veilig is. Klik hier om direct alle uitgebreide informatie te lezen onderaan dit artikel. 

Reviews: De 10 beste co-sleepers van 2020

De beste co-sleeper van 2020 moet beschikken over de gewenste opties en aanpasmogelijkheden. Hij moet een goede prijs/kwaliteit-verhouding hebben en hij moet passen aan (bijna) alle bedden. Daarnaast moet de co-sleeper / aanschuifbedje lang mee kunnen gaan, verstelbaar zijn op verschillende manieren én als het even kan ook nog mooi zijn (want hé, een co-sleeper staat wel minimaal een paar maanden op jullie slaapkamer!). We hebben alle opties en mogelijkheden van de verschillende aanschuifwiegje afgewogen en zijn tot de volgende nummer 1 co-sleeper van 2020 gekomen.

Beste co-sleeper 2020 over all – Beste co-sleeper met schommelfunctie (en met sowieso de meeste opties)

Chicco Next to Me co-sleeper

chicco aanschuifbedje

top matrasje kan schuin worden gezet, diagonaal

top heeft een schommelfunctie zodat je kindje heerlijk in slaap wordt gewiegd

top bij (bijna) alle bedtypen te gebruiken (ook bedden met laden en de meeste boxsprings), o.a. door de uitschuifbare/inklapbare poten

top beschikt over wieltjes (met rem!)

 top past ook aan de meeste boxsprings. Let wel op: dit is afhankelijk van de hoogte en breedte van jullie boxspring. 

 top bij de laatste versie, de Chicco Next to Me Dream, kun je heel eenvoudig met één hand de zijkant naar beneden klappen. 

 jammer het standaard bijgeleverde matrasje wordt soms als wat hard ervaren

  Klik hier voor prijs en specificaties bij bol.com en Klik hier voor de prijs bij Prenatal

 Er zitten ontzettend veel functies, mogelijkheden en opties aan deze top co-sleeper. Het in hoogte kunnen verstellen van je aanschuifbedje, en het goed kunnen bevestigen aan jouw bed zijn een absolute must. Maar zoiets als een schommelfunctie is ook wel érg fijn! Beeld je in dat je kleine baby lekker naast je ligt, terwijl hij of zij door de co-sleeper heerlijk rustig in slaap wordt geschommeld. Met deze co-sleeper hoef jij je baby niet in de kinderwagen te laten en die steeds heen en weer bewegen om er maar voor te zorgen dat je kindje slaapt (of blijft slapen!).

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Chicco Next to me co-sleeper bij bol.com en klik hier voor de prijs van deze co-sleeper bij Prenatal.

 

Beste co-sleeper 2020 – Runner-up

Snuzpod 3 in 1 co-sleeper

top super stevig en duurzaam co-sleeper snuzpod naturel

top past door verstelbare hoogtes aan (bijna) elk bed

top je kunt je baby in slaap schommelen (handmatig)

top je kunt het bedje eruit tillen (het wordt dan een ‘mozesmandje’) en daarmee kun je het bedje altijd en overal bij jou in de buurt neerzetten (of bij opa en oma, waar je kindje dan dus in zijn eigen bedje kan slapen)

top als vrijstaand wiegje te gebruiken

 top bijgeleverde matrasje is gemaakt van OEKO-Tex 100 gecertificeerde materialen

Ook leuk: SnuzPod heeft prachtige bijbehorende zachte dekentjes en lakentje van 100 % katoen voor in je co-sleeper. In een pakketje zitten verschillende dekentjes en lakens, dus je bent meteen klaar voor de eerste weken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze lieve bedding-set voor in je SnuzPod.

 jammer matrasje kan niet diagonaal worden gezet (indien nodig is dit op te lossen door ‘ouderwets’ twee boeken onder de voorste pootjes te leggen)

Klik hier voor de prijs en verdere specificaties

Deze op één na beste co-sleeper biedt jou en je kindje alles wat je nodig hebt en zoekt in een co-sleeper wieg. Dit bedje is niet alleen een lust voor het oog (en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, ook naturelhout), hij is ook super stevig en duurzaam. Zeker waar voor je geld dus want hij gaat gewoon meerdere rondes mee en kan later eventueel doorverkocht worden 🙂

Grootste pluspunt is toch wel het feit dat je ‘m als ‘mozesmandje‘ kunt gebruiken: je kunt het bedje eraf tilen en houdt zo alleen het ‘mandje’ over. Dit mandje kun je vervolgens overal neerzetten waar jij bent en waar je ook je baby lekker bij je wil hebben. Ook super handig dat je op deze manier het bedje van je baby altijd bij de hand hebt, en dus ook lekker kan neerleggen zijn eigen bedje bij bijvoorbeeld opa en oma of zet ‘t bedje naast je neer tijdens een picknick in het park. Het kan gewoon! En daarmee ben je nog eens super stylish ook met deze eco co-sleeper 😉

Ook erg fijn is de mogelijkheid om het bedje heen en weer te schommelen met je hand. Als je daarbij ook nog eens zacht liedjes zingt is (slaap)succes vast en zeker gegarandeerd!

Klik hier voor de prijs en specificaties van de SnuzPod 3 in 1 co-sleeper.

Beste co sleeper: boxspring

Beste co-sleeper voor boxspring – Chicco Next to me

Een boxspring ligt vaak hemels, en tegenwoordig kiezen veel mensen dan ook voor een boxspring als bed. Helaas past echter niet elk aanschuifbedje aan een box spring, omdat aan een boxspring lastiger iets te bevestigen is en je hiervoor dus een anders soort vastmaak-manier nodig hebt. Daarnaast heeft een boxspring vaak een andere hoogte dan de meeste andere bedden. Maar, niet getreurd: we hebben niet één maar twee perfecte co-sleepers voor aan je boxspring gevonden! En helemaal mooi: de nummer 1 co-sleeper van 2020 is ook nog eens DE co-sleeper voor aan je boxspring, onder andere omdat ‘ie heel hoog kan.

Chicco Next to Me magic hoge co-sleeper aan boxspring

chicco aanschuifbedje
top kan op veel verschillende (hoge!) hoogtes worden gezet, waardoor ‘ie past aan de meeste boxsprings. Daarnaast kun je ‘m ook vastmaken aan je boxspring.

De hoogte van de bovenkant van het matrasje van de Chicco Next 2 Me co-sleeper kan worden versteld van 49 tot maximaal 64 cm hoogte. De totale hoogte van de co-sleeper verschilt van 66 tot maximaal 81 cm. Let op: heb je een co-sleeper nodig voor aan je boxpsring van 70cm hoog, kijk dan hier.
top heeft een schommelfunctie zodat je kindje heerlijk in slaap wordt gewiegd

top matrasje kan schuin worden gezet, diagonaal

top bij (bijna) alle bedtypen te gebruiken (ook bedden met laden en de meeste boxsprings), o.a. door de uitschuifbare/inklapbare poten en hoge standen

top beschikt over wieltjes (met rem!)

jammer het bijgeleverde matrasje wordt door sommigen als wat hard ervaren

Klik hier voor prijs en specificaties en klik hier voor de prijs bij Prenatal

Inderdaad, de nummer 1 beste co-sleeper is ook meteen de beste hoge co-sleeper voor aan je boxspring. Echt van alle markten thuis, deze wieg 😉 Doordat de Chicco co-slaper heel hoog kan worden gezet, en je ‘m vastmaakt aan je bed door middel van banden, is dit aanschuifbedje super geschikt voor aan elk bed.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Chicco Next to me co-sleeper bij bol.com en klik hier voor de prijs van deze co-sleeper bij Prenatal.

goedkoop wiegje voor naast je bed

Budget Solgul wiegje / co-sleeper Ikea 

check prijs en details

top

 • mooi en stevig wiegje 
 • kan als een soort co-sleeper worden gebruikt voor een zachte prijs
 • met ronde onderkant waardoor ‘ie kan schommelen
 • maar ook voorzien van uitklapbare pootjes zodat je het bedje stevig neer kunt zetten als je je baby niet wilt schommelen
 • door de hoogte en grootte ideaal om naast je bed te zetten en je baby ‘s nachts even een aai over de bol te kunnen geven

minpunten

 • geen ‘echte’ co-sleeper dus je kunt het bedje niet aan je eigen bed vastmaken en ook geen zijkant naar beneden schuiven

Dit mooie wiegje dat je ook nog eens kunt schommelen is ideaal als je wel op zoek bent naar een klein wiegje voor naast je bed maar niet per se een co-sleeper wil of er een hoge prijs voor wil betalen. Dit babybedje is laag bij de grond en daardoor kun je ‘s nachts je baby even wiegen in z’n bedje of je kleine even aaien zonder zelf uit bed te moeten. Kijk voor meer baby-inspiratie ook zeker even naar deze lijst met super leuke en nuttige spullen voor je baby bij Ikea.

 

Beste cosleeper boxspring – runner up

Babybay co-sleeper voor boxspring

co-sleeper aan boxspringtop  speciaal ontworpen voor boxsprings dus hoog en vast te maken met een gordel

top in hoogte verstelbaar van 10 tot 67,5 cm

top na gebruik om te bouwen voor andere functie

jammer het matrasje is niet diagonaal te zetten

jammer alleen als los wiegje te gebruiken als je er een speciaal rekje apart bij koopt

Klik hier voor prijs en specificaties

Dit Babybay aanschuifbedje is speciaal ontworpen voor boxsprings. Je maakt het wiegje vast met een gordel aan de andere kant van je bed. De meeste andere aanschuifbedjes zet je vast met behulp van haken, maar bij een boxspring werkt dat natuurlijk niet. Daarnaast is dit bedje beel hoger te zetten dan andere co-sleepers, perfect voor je boxspring dus.

Extra leuk en handig: slaapt je baby niet langer in deze Babybay co sleeper? Dan kun je het bedje ombouwen tot onder andere een bureau of zitbankje. Dat is nog eens waar voor je geld 😉

Hier zie je hoe het vastmaken aan je boxspring werkt met behulp van de gordels van de Babybay co-sleeper:

co-sleeper baby 

klik hier voor de prijs en specificaties van de Babybay co-sleeper voor boxspring.

Hoogste co-sleeper voor boxsping, 70 cm

Een co-sleeper voor aan je hoge boxspring vinden, is nogal wat zoekwerk. Maar ik heb twee co-sleepers gevonden die een maximale hoogte (van de bovenkant van het matrasje) van 70 centimeter kunnen bereiken. 

Troll Sun – co-sleeper hoog bed

co-sleeper troll sun boxspring

 • de hoogte van de bodemplaat kan maximaal 62 cm bereiken. Met een matrasje van 6 of 8 cm dik past ‘ie dus perfect aan jehoge boxspring. Koop bijvoorbeeld dit passende wiegmatrasje erbij van 40×90 bij 6 cm hoog of deze van 10 cm hoog. Je hebt voor deze co-sleeper een matrasje nodig van in ieder geval 40×90.
 • bij reflux is dit bedje ook schuin te zetten door middel van de verstelbare poten
 • de co-sleeper kan in 11 verschillende hoogtestanden worden gezet
 • onder de pootjes bevinden zich wieltjes.

Klik hier voor de prijs en verdere specificaties van de Troll Sun bij Zoombee 

of Klik hier voor de prijs en specificaties van de Troll co-sleeper bij bol.com

Andere hoge co-sleeper – hoge boxspring 70 cm

Co-sleeper / aanschuifwieg boxspring Lilly van Petite Amelie

 • als je de co-sleeper inclusief wieltjes koopt, dan bereikt de bovenkant van het matrasje 70 cm

  hoge cosleeper boxspring 170cm

 • matrasje zit bij de prijs in
 • vrij basic wiegje, dus niet veel opties maar de prijs is dan redelijk

Klik hier voor de prijs en verdere specificaties van de Lilly co-sleeper bij Petite Amelie 

of Klik hier voor de prijs en specificaties van de Lilly cosleeper bij bol.com

Beste goedkope co-sleeper – goedkoop

De meeste co-sleepers verschillen elkaar in prijs niet heel erg veel. De keus welke het best bij jou past, baseer je waarschijnlijk dan ook voornamelijk op jouw situatie en wensen. Echter, er zijn wel een paar duurdere co-sleepers en (gelukkig!) ook een aantal goedkopere. Ben je op zoek naar een goedkope co-sleeper? Lees dan even verder!

Baninni co-sleeper – beste goedkope co-sleeper met schommelfunctie

co sleeper goedkooptop een van de goedkoopste bedjes

top beste prijs-/kwaliteitverhouding van alle goedkopere bedjes

top beschikt over een schommelfunctie

top met wieltjes onder de pootjes

Klik hier voor prijs en specificaties

Voor een zeer lief prijsje heb je al deze splinternieuwe en leuke co-sleeper in huis! Meer weten? Klik hier voor de prijs en verdere specificaties van de Baninni co-sleepers.

Beste duurzame en eco co sleeper

Een co-sleeper die niet alleen maar super praktisch en mooi is, maar ook nog eens rekening houdt met de wereld om ons heen en bijdraagt aan een duurzame leefomgeving voor je baby. Hij bestaat! Zie hier de absolute topper als het gaat om duurzaamheid.

Bednest co-sleeper

co-sleeper bednest co-sleeper top gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen

top  te gebruiken als losstaand wiegje

top  ook te gebruiken als reiswiegje (want makkelijk in te klappen) en mozesmandje

top  het matrasje kan in een diagonale houding worden gezet

jammer de duurste co-sleeper

Klik hier voor de prijs en specificaties

Dit prachtige aanschuifbedje is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. De naturel en Scandinavische look zorgen voor mooie en rustige uitstraling. De Bednest is niet voor niets een van de populairste co-sleeper van dit moment.

Evenals de SnuzPod kun je ook bij de Bednest co-sleeper het bedje eraf tillen, waardoor die te gebruiken is als mozesmandje en overal mee naartoe kan. Deze co-sleeper is sowieso makkelijk in te klappen en erg licht, dus kan prima dienstdoen als reiswiegje (dus twee vliegen in één klap!). Daarnaast beschikt dit wiegje over verschillende hoogtestanden die je eenvoudig en trapsgewijs omhoog of omlaag kunt zetten.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Bednest co-sleeper.

Beste cosleeper voor op reis of onderweg

Misschien gaan jullie graag (en veel) op vakantie, of wil je dat je kindje bij de oppas gewoon lekker in z’n eigen bedje kan slapen. Dan heb je een aanschuifbedje nodig dat:

 1. makkelijk in elkaar te zetten is en ook makkelijk weer in te klappen is
 2. lichtgewicht en handig te vervoeren is
 3. ook als los wiegje neer te zetten is.

Wij hebben een co-sleeper gevonden die aan al deze eisen voldoet. Daarom hier het beste aanschuifbedje voor op reis of onderweg!

Tutti Bambini CoZee bedside wieg

co-sleeper babytop snel in en uit elkaar te halen dus ideaal voor op reis

top ook te gebruiken als ‘stand alone’ wiegje

top hoofdeind kan diagonaal worden gezet, handig bij bijv reflux

jammer geen schommelfunctie

Klik hier voor prijs en specificaties

Deze CoZee co-sleeper is super snel in elkaar te zetten (binnen 30 seconden!) en ook weer met dezelfde eenvoud en snelheid uit elkaar te halen. Daarnaast wordt er een handige reistas meegeleverd, waarin je dit mooie aanschuifbedje zó kunt meenemen in een handzaam formaat. Je kunt dit CoZee aanschuifbedje als stand alone wiegje neerzetten en daarnaast heeft ‘ie verschillende standen zodat ‘ie ook op je vakantieadres goed tegen je bed past.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Tutti Bambini CoZee Bedside Criben check hier de prijs bij Wehkamp.

Beste babynestje – Sleepyhead babynest

Deze hoort ‘officieel’ misschien niet thuis in de lijst met beste co-sleeper. Een co-sleeper zoals de hiervoor genoemde besjes is een babynestje dan ook niet. Maar een babynestje beschikt wel over veel functies die je in een co-sleeper kunt zoeken. Voor de volledigheid hebben we ‘m daarom wel opgenomen, want wie weet is een babynestje wel echt iets wat jij zoekt. Een babynestje verschilt van een co-sleeper omdat je ‘m niet op gelijke hoogte tegen je bed kunt aanschuiven. Je kunt je baby met een babynestje echter wel ín je bed leggen! 

Sleepyhead babynestje

babynest sleepyheadtop je baby kan erin liggen t/m ongeveer 9 maanden (andere co-sleepers gaan tot 6 maanden)

top lichtgewicht en multifunctioneel, kan overal mee naartoe genomen worden of in de box of op de bank worden gelegd

top gemaakt van ademend materiaal, is antibacterieel en voorkomt schimmel

top bij gebrek aan ruimte op de slaapkamer kun je met dit nestje alsnog co-slapen

jammer kan niet naast het bed op ooghoogte worden gezet, is daarmee geen ‘echte’ co-sleeper

Klik hier voor prijs en specificaties

Babynestje veilig?

Je moet altijd bij je baby in de buurt blijven als je ‘m in een babynestje legt. Alleen in het Sleepyhead babynestje is het écht veilig slapen omdat deze is gemaakt van speciale stof waardoor de baby kan blijven doorademen, mocht hij tegen de rand aan komen te liggen. Andere babynestjes zijn soms goedkoper, maar niet van een speciaal ademende stof gemaakt. 

Dit babynestje is wat duurder dan gemiddeld, maar als je ‘m ook wilt gebruiken in bed dan raden we deze absoluut aan vanwege de stof waar je baby doorheen kan ademen.

Klik hier voor de prijs en specificaties van het Sleepyhead babynest.

Wil je een babynestje voor erbij en vooral om mee te nemen en bij je op de bank te leggen? Kijk dan ook eens naar de babynestjes van Done by Deer. Er zitten prachtige exemplaren tussen en ze zijn goedkoper dan de Sleepyhead.

Done by Deer babynestje
babynestje donebydeer Klik hier voor meer info over het Done by Deer babynestje

Beste co-sleeper hangwieg

Je ziet het steeds meer voorbij komen: een prachtige handwieg. Je baby voelt zich hierin geborgen, wordt rustig heen en weer gewiegd en het staat (hangt) ook nog eens super mooi in je slaapkamer. Onderstaande wieg is niet alleen prettig voor je baby en super stylish: je kunt ‘m met een los bij te kopen onderstel ook nog eens gebruiken als gewoon wiegje/co-sleeper, als je ‘m niet (meer) wilt ophangen. Perfect!

LooL hangwieg / co-sleeper

hangwiegtop prachtige hangwieg

top multifunctioneel: ook te gebruiken als gewoon wiegje dmv los onderstel dat je erbij kunt kopenhangwieg

top het heen en weer wiegen in een hangwieg is heel rustgevend voor je baby

jammer  niet een ‘echte’ co-sleeper en dus net anders in gebruik

 

Klik hier voor prijs en specificaties

Dit prachtige wiegje zal nooit misstaan! Koop je het onderstel erbij, dan heb je dus co-sleeper, wiegje en hangwieg in één. 

Klik hier voor de prijs en specificaties van de LooL hangwieg.

Beste no-nonsense co-slaper

Houd je niet van poespas en wil je gewoon een co-sleeper die doet wat íe moet doen? Die stevig is, aan je bed vast kan en waarbij je niet hoeft te betalen voor allerlei functies en extra’s die je toch niet gaat gebruiken? Dan hebben we de perfecte co-sleeper voor jou gevonden!

Kekk Kees aanschuifbedje

aanschuifbedje kopenKlik hier voor prijs en specificaties 

top eenvoudig en stevig design

top twee anti-slip voetjes

top goede prijs-/kwaliteitverhouding

top geen poespas

jammer geen extra functies zoals matras omhoog kunnen zetten of schommelfunctie

Ook alvast inlezen over welke kolf het handigst is? Lees dan hier waar je op moet letten bij het kiezen van een kolf en wat de beste kolfapparaten zijn op dit moment.

Alles over co-slapen

Co-sleeper, babybedje, aanschuifbedje, ledikant of wiegje?

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn een wiegje en ledikant wat anders dan een co-sleeper/aanschuifbedje. Welk soort bedje je kies, hangt helemaal van je situatie, wensen en eigenschappen af. Een co-sleeper kan ideaal zijn, mits je er een hebt die goed past naast je bed, en op jouw ooghoogte te zetten is.

Word je echter altijd wakker van elk klein geluidje? Dan wil je je kindje wellicht in een wiegje iets verder weg zetten. Je kunt het wiegje dan nog wel op je slaapkamer zetten, maar dan bijvoorbeeld aan het voeteneind van je bed in plaats van direct naast je. De meeste co sleepers kunnen ook gebruikt worden als losstaand wiegje.

Ook nieuwsgierig naar welke co-sleepers populair zijn in bijvoorbeeld Amerika? Kijk dan eens hier tussen de best co sleepers in Amerika.

Een ledikant kan ook, die heb je uiteindelijk nodig als je kindje groter wordt. Een ledikant is echt een stuk groter, je kindje kán zich hierin iets minder geborgen voelen. Let er ook op dat je een ledikant altijd kort opmaakt, zodat je kindje niet onder de dekens terecht kan komen. De meeste ouderslaapkamers zullen te klein zijn om een ledikant bij op te zetten. Kies je voor een ledikant direct na de geboorte van je baby, dan zal je baby waarschijnlijk niet bij jou op de slaapkamer kunnen liggen.

Voordelen van een co-sleeper

De laatste jaren zeggen de experts dat het het beste is om een baby gedurende minimaal zes maanden bij de ouders op de kamer kan slapen. Naast veiligheid is een belangrijk onderdeel hiervan binding. De baby voelt zich geliefd en gerustgesteld in jouw nabijheid, als hij jouw ademhaling en stem hoort. Ook hoeft hij op deze manier niet lang en hard te huilen, je bent meteen bij je kleintje in de buurt om ‘m te troosten en gerust te stellen. Je baby leert zo dat er altijd iemand voor hem zal zijn en hij niet alleen is op de wereld. Mede hierdoor zal je baby’s hechting soepel en gezond verlopen. Lees meer over de voordelen van een co-sleeper in dit artikel.

wiegje baby

Veilig samen slapen

Met een co-sleeper kun je helemaal veilig samen slapen met je baby. Je hebt de voordelen van het samen slapen, namelijk o.a. meer rust en een goede binding. Tegelijkertijd hoef je niet bang te zijn dat je in je slaap op je kindje gaat liggen, of dat je baby onder je dekbed terecht komt. Kortom, een co-sleeper biedt je echt the best of both worlds.

Waar moet je op letten bij het kopen van een co-sleeper bed?

Welke co-sleeper kopen? Er zijn zoveel opties!

Wanneer je een cosleeper koopt, is het goed om daarbij op een aantal dingen te letten. Het wiegje moet uiteraard naast je bed passen bijvoorbeeld, anders schiet het wiegje zijn doel voorbij 😉 Ook zijn niet alle bedjes geschikt voor elk bedtype. Een bedje vastmaken aan een boxspring kan bijvoorbeeld lastiger zijn. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keus zult maken en de co-sleeper koopt die het beste bij jullie past, volgt hier een overzicht van dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van de beste co-sleeper voor jullie en jullie baby.

Tot welke hoogte kan de co-sleeper?

Bijna alle co-sleepers zijn in hoogte verstelbaar. Heb je echter een buitengewoon hoog of juist laag bed, dan is het goed nog even extra de hoogte op te meten.

Hoe wordt de co-sleeper bevestigd aan het ouderlijk bed?

Het aanschuifbedje vastmaken met haken aan het bed werkt over het algemeen prima, maar bij een boxspring bijvoorbeeld juist niet. Heb je een boxspring, dan heb je dus een bedje nodig dat je kunt bevestigen aan de hand van lange riemen.

Welke extra functionaliteiten vind je belangrijk?

Een stevig en robuust aanschuifbedje is prettig als je nog een peuter rond hebt lopen, maar het wiegje kan dan misschien niet makkelijk worden meegenomen naar de camping of naar opa en oma.

Denk er dus even over na welke opties je een must vindt en welke gewoon leuk zijn voor erbij maar niet nodig voor jou. Vind je een schommelfunctie ideaal? Moet de cosleeper wieltjes hebben? Moet ‘ie aan je boxspring kunnen? Wil je ‘m ook kunnen gebruiken als reisbedje? Genoeg om even bij stil te staan. In deze kiesgids kun je eenvoudig per bedje de functionaliteiten en plus- en minpunten met elkaar vergelijken.

Bijkomende kosten en assecoires

Bij de meeste co-sleepers zit het matrasje bij de prijs in. Ook zit er soms een reistas bij. In andere gevallen kun je deze optioneel erbij kopen. Kijk dus even bij de specificaties van het bedje of en zo ja welke assecoires erbij zitten. Sommige matrasjes hebben een nogal afwijkende maat, het is dan aan te raden om bijvoorbeeld bijbehorende hoeslakens en/of dekentjes te kopen.

In dit filmpje zie je mooi welke voordelen een co-sleeper je bieden als het gaat om nachtrust en dichtbij je baby zijn!

Ben je ook op zoek naar de beste draagzak voor je kindje? Check dan hier onze draagzakkenkiesgids.

 

 

Deel dit op:
Scroll to top