5 redenen waarom een draagzak onmisbaar is op reis

De beslissing is gemaakt! Je gaat op reis met je baby. Super leuk, maar zo’n eerste (verre) reis kan ook best stressvol zijn. Elk handigheidje dat je reis wat makkelijker maakt is meegenomen. Daarom vind je hier de 5 redenen waarom een draagdoek of draagzak onmisbaar is op reis met je baby.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke draagzak bij jullie past? Bekijk dan onze Kiesgids voor het vinden van de beste draagzak of draagdoek voor jou. Of lees onze Tula carrier review!

tula carrier
Samen genieten

1. Voorkomt vliegveld-stress

Riem af, schoenen uit, -heb ik m’n paspoort nog?!-, tas van de band, horloge weer om -waar had ik m’n mobiel nou gelaten?!.

Inchecken en door de douane op een vliegveld kan stressvol zijn en je hebt altijd je handen vol. Stel je voor dat je ook nog een baby moet vasthouden of in en uit de kinderwagen moet tillen (en de kinderwagen in- en uitklappen).

Met een draagdoek of draagzak heb je je handen vrij om alle paperassen en tassen vast te houden, neer te zetten en van de band te halen terwijl je baby lekker meewiegt op jouw bewegingen.

Klik hier voor de prijs en specificaties van onze Tula Standard (die we zelfs meenamen naar Nieuw-Zeeland!).

2. Minder gedoe in het vliegtuig

Is je baby wat onrustig en begint het een beetje te jengelen? Loop wat heen en weer met je kindje in de draagzak. Grote kans dat ‘ie na wat rondkijken zo in slaapt valt door het gezoem van de motoren en jouw vertrouwde geur en hartslag. Dan hoef je alleen nog maar rustig te gaan zitten – hopelijk dan niet aan het raam waarbij je je langs minimaal één ander moet wringen..

3. Je komt op de meer onherbergzame plekken

Als je reist met een baby dan weet je dat je niet álles kunt doen wat je deed op reis zonder baby. Een hike van 8 uur zit er misschien niet in (hoewel ook afhankelijk van je conditie ;)) maar een stuk wandelen over keien, omlaag langs een waterval en trappen op en af: het kán gewoon! Hierdoor worden ook de minder baby- en kinderwagenvriendelijke plekken toch toegankelijk.

tula carrier
Altijd en overal mee in de draagzak

4. Je bent super flexibel

Even de auto uit om toch naar dat meertje te lopen? Geen punt, baby in de draagzak en gaan. Op de boot, paardenkar, tuktuk: je baby zit overal altijd veilig bij jou. Zo kun je prima last minute beslissen waar jullie naartoe gaan en hoe. Adventure!

5. Je hebt altijd een slaapplek bij je

Oké, dit geldt misschien niet voor alle baby’s, maar veel baby’s vinden het heerlijk om lekker te slapen bij papa of mama op de borst. Waar je ook bent en wat je ook doet (zie hierboven), als je baby moe is kan hij slapen bij jou in de draagdoek of draagzak.

Ideaal! Ik zou niet weten wat ik zonder draagzak had moeten doen op reis. Meer over waarom reizen met je baby wél een goed idee is, vind je op dit blog. Gaat misschien de Boba 4G carrier of de Tula Free to Grow met jou mee op reis? Bekijk de overeenkomsten en verschillen in Boba vs Tula.

Op welke manieren maakte een draagzak jullie reis makkelijker?

PS  Als je op zoek bent naar een co-sleeper die je ook kunt gebruiken als reiswiegje, kijk dan in de kiesgids voor het kopen van de best passende co-sleeper.

hello Awin

Plaats een reactie