Tula carrier review, wat ons er wel en niet aan bevalt

tula explore review

De Tula carrier is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Is de populariteit van deze draagzak terecht of is ‘ie overrated? Lees het in onze Tula draagzak review. Of kijk meteen in het overzicht van plus- en minpunten onderaan dit artikel.

Bekijk ook eens onze Kiesgids voor het kiezen van de beste draagzak die bij jou en je kindje past.

Tula carrier nu 1,5 jaar in gebruik

Wij hebben de Tula babydrager nu zo’n 1,5 jaar en onze dochter heeft er al veel in gezien (en veel niet in gezien omdat ze er lekker in slaapt). We droegen d’r voor het eerst in de Tula toen ze 6 maanden was (voor die tijd zat ze in een draagdoek). Wat valt ons op in positieve en negatieve zin? Is de Tula zijn geld waard? Klik hier voor de prijzen van de bestverkochte Tula’s.

Makkelijk in gebruik voor jou als drager

De Tula carrier heeft makkelijk te verstellen schouderbanden en heupbanden. Mijn dochter wordt ook regelmatig door d’r vader gedragen en onderling even wisselen gaat heel snel. Banden wat losser of strakker maken en klaar. Daarnaast is hij -voor een draagzak- best goed op te vouwen waardoor ‘ie mee kan in een tas.

Aan de voorkant van de Tula carrier bevindt zich een klein vakje. Dit is vast bedoeld om heel handig je sleutels of pasjes in te doen, maar ik heb de handigheid ervan nog niet echt ontdekt. Als mijn dochter in de draagzak zit, dan zie ik het vakje niet en is het nogal pielen om ‘m open te krijgen. Kleinigheidje..

De Tula carrier is 100% ergonomisch

Je kindje moet stevig zitten waarbij de knietjes hoger zitten dan zijn billetjes, in een soort M-houding. In de Tula is dit het geval. Je kunt de je kindje zowel op je buik als op je rug dragen (heel handig!) en in beide houdingen is het 100% ergonomisch dragen. Wat daarnaast heel prettig is, is het zachtere materiaal aan de zijkanten, waardoor de stof niet gaat schuren tegen de knieholtes van je kindje. In dit artikel uit het magazine Kiind lees je meer over de voordelen van (ergonomisch) dragen.

Comfortabel

Tula carrier

Onze dochter zit heerlijk comfortabel in de Tula. Ook voor ons is het dragen geen last: de schouderbanden zitten prettig omdat ze breed zijn en ondanks mijn zwakke rug kan ik d’r uren dragen omdat het gewicht vooral rust op mijn heupen. Soms voel ik de heupbanden echter wel wat knellen. Dat zou aan mijn bouw kunnen liggen in combinatie met nog niet de perfecte afstelling gevonden, waarschijnlijk.

De draagzak is trouwens ook heel makkelijk zelf om en af te doen.

Verschillende designs

draagzak Tula free to growtula free to grow reviewTula carrier review

Ben je er eindelijk uit dat het een Tula draagzak gaat worden, moet je vervolgens eerst nog ‘even’ kiezen uit een van de vele designs. Wat een opties! Zeker een pluspunt. Of een nadeel, want het kost meer tijd en geeft misschien keuzestress. Wij kozen voor een neutrale donkere kleur, puur uit praktisch oogpunt 😉 Hier vind je een overzicht van alle kleur- en designopties.

Baby insert, peuterdrager, free to grow: hoe zit het?

Binnen de Tula draagzakken zijn er verschillende opties. Wij hadden eerst de Tula Standard, klik hier om te zien welke wij hebben. De exacte kleur die wij hebben wordt niet meer verkocht, maar een van de populairste designs (Archer) nog wel. (Helaas uitverkocht toen ik destijds een Tula kocht.)

De Tula Standard is geschikt voor kindjes vanaf maat 56 maar koop er dan een Tula Infant Insert (moment overigens slecht verkrijgbaar helaas!) bij. Je kunt de Tula Standard gebruiken tot maat 86/92 (ongeveer 1,5-2jaar).

De Tula Free to Grow is een wat duurdere draagzak, maar kun je zonder Tula Infant Insert gebruiken vanaf kledingmaat 50 t/m 86. Deze draagzak is verstelbaar en aan te raden als je je kindje al vanaf het begin wil dragen in de Tula. Je kunt deze draagzak dus zonder insert al vanaf newborn gebruiken en draagt tot wel 20 kilo. Klik hier voor de opties en prijzen van de mooiste Free to Grow’s.

De inmiddels best verkochte Tula is de Tula Explore, waarin je je kindje ook met het gezichtje naar voren kunt dragen. Wij zijn super te spreken over deze draagzak. Hij draagt net zo prettig als zijn voorgangers en het aanpassen en omdoen werkt heel intuitief. Check de prijs en kleuropties hier.

Hier zie je het verschil tussen de verschillende standen als je je baby op peuter wil dragen met de Tula Free to Grow:

draagzak tula free to growdraagzak tula free to grow

Is je kindje al wat ouder, een maand of zes, en koop je dan een draagzak, dan raad ik de Tula Standard het meest aan. De extra opties op de Tula draagzak Free to Grow heb je dan niet nodig. Je kunt dan prima uit met de goedkopere Tula Standard die dan prettiger draagt omdat je niet alle ‘extra’s’ mee hoeft te dragen. Ook is dit dan een goedkopere optie. Als je van plan bent je kindje te dragen tot kleuter dan is de Tula draagzak Free to Grow natuurlijk wel weer de beste optie.

Ik zal binnenkort een uitgebreid artikel schrijven over de verschillen en voor- en nadelen van de verschillende Tula draagzakken en assecoires.

Conclusie

De Tula is een super fijne draagzak in gebruik! We zijn er heel blij mee en kunnen ‘m dan ook zeker aanraden. Hier vind je nog even de plus- en minpunten volgens ons op een rijtje:

Yes!Mwoah..
100% ergonomisch dragenPilt ietsiepietsie na wassen
Zowel op je buik als op je rug dragenZakje op de heupband voegt niet veel toe, plek is beetje onpraktisch
Goede prijs-/kwaliteitverhouding, ook in vergelijking met andere draagzakken. Klik hier voor de actuele prijs en levertijd.Knelt soms een beetje bij de heupen maar ligt waarschijnlijk aan afstelling
Super veel toffe prints en designs
Prettig brede schouderbanden, knelt niet
Extra zachte en dikke stof in knieholtes van je kindje
Zachte en stevige stof
Makkelijk in je eentje om en af te doen
Eenvoudig in te stellen en aan te passen schouderbanden en heupband

Zoals je ziet: weinig op aan te merken! Wat ons betreft dus een prima keus 🙂 Laat even weten of je dit een nuttige review vond! Ben je er nog niet helemaal over uit of de Tula Carrier wat voor je is? Lees dan onze kiesgids voor het kopen van de beste draagzak voor jou en je kindje. Of kijk bijvoorbeeld in het artikel Boba vs Tula of Boba vs Ergo draagzak. Ook nieuwsgierig naar de Tula in vergelijking met de Artipoppe? Je vindt mijn uitgebreide review hier.

Succes met je keuze en veel draagplezier!

Plaats een reactie