Rookie draagzak review en ervaringen

Toen ik de kans kreeg om de draagzak van Rookie te testen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik ken het van oorsprong Duitse draagzakken merk al een beetje via Instagram en het design sprak me aan. Maar hoe bevalt het dragen met de Rookie draagzak? We gingen er de afgelopen maanden mee op pad!

Rookie draagzak: uitstraling

De draagzak wordt geleverd in een doos waarin zich een luxe zwarte doos bevindt. Dit deed me erg denken aan hoe de Artipoppe draagzak is ingepakt. De Rookie draagzak geeft een beetje datzelfde luxe gevoel, maar is minder duur en sommige draagzakken zijn de sale. In de luxe doos zit een dust bag met daarin de draagzak.

Wat opvalt aan de Rookie draagzak als ik ‘m bijvoorbeeld vergelijk met de Artipoppe maar ook met de Tula draagzakken is dat de stof van de draagzak dunner is. Het is daarmee ook minder stug dan de Tula draagzak. De stof is gemaakt van een mooie linnen/katoen blend wat dus wederom zorgt voor een luxe uitstraling maar wel op een heel andere manier dan de Artipoppe draagzak. Bij Artipoppe draait het voor een groot deel om de (opvallende) kleuren en dikte van de stof, de Rookie draagzak is juist gemaakt van een dunne(re) stof en de draagzakken kenmerken zich allemaal door de rustige en clean uitstraling, geen poespas voor de Rookie draagzak. Hoewel ze ook een draagzak hebben met een subtiele panterprint.

Benieuwd hoe de Rookie draagzak draagt t.o.v. andere draagzakken? Lees onze top 10 beste draagzakken van 2022 en check de tips over hoe je de beste draagzak kiest voor jou. 

Specificaties

De Rookie premium draagzak is te gebruiken vanaf de geboorte van je baby (ongeveer 3,5 kg) tot 15 kilo, wat zo’n beetje kan liggen tussen 1,5 en 2,5 jaar. Het ligt ook wel aan de lengte van je kindje, omdat je voor een ergonomische M-positie van de beetjes moet zorgen dat de knietjes volledig ondersteund worden door de stof. Als je kindje langer is dan gemiddeld dan zal je waarschijnlijk niet langer dan 1,5 met de Rookie draagzak vooruit kunnen. Je draagt de draagzak op je buik (met het gezichtje van je kind naar je toe) of op je rug. De schouderbanden gaan kruislings over je rug en klik je vast met plastic gespen. De heupband verstel je met klittenband.

Rookie draagzak: ervaringen

Het aan-/omdoen van de draagzak is super makkelijk. De stof voelt heel zacht en de schouderbanden zijn van een dunner en zachter materiaal dan andere draagzakken, dit maakte het heel fijn om te dragen. Ook tijdens lange afstanden sneden de schouderbanden niet in mijn schouders of nek. Wat ik een handig pluspunt vindt in vergelijking met andere dragers is dat je de stof die stevigheid geeft voor de beentjes tijdens het dragen makkelijk kunt verstellen. Bij andere draagzakken zitten er (druk)knoopjes die kunt verstellen als je baby groter en langer wordt, zo zorg je ervoor dat je stof steeds in de knieholtes blijft waardoor je kindje in de M-houding hangt. Bij de Rookie draagzak schuif je de stof, waardoor je er tijdens de wandeling voor kunt zorgen dat je baby in de juiste houding zit.

Sowieso is de draagzak heel eenvoudig te verstellen. We gebruikten de draagzak voor het dragen van zowel een 5 maanden oude baby als een peuter en in beide gevallen kon ik de draagzak precies zo aanpassen dat de kindjes in de ideale houding zaten. Het viel me ook op hoe sterk de draagzak is en dat er voor mijn rug en schouders nauwelijks een verschil te merken was tussen het dragen van de baby of onze grotere peuter, de draagzak vangt het gewicht heel goed op.

Wat ik ook heel fijn vind aan deze draagzak is het kussentje/stuk stof bij de nek. Dit kun je naar beneden vouwen voor meer steun, of naar boven om je kleintje af te sluiten van regen/wind of prikkels. De stof hiervan is ook weer dunner dan dat van de Artipoppe en minder stuk dan dat van de Tula.

 

 

 

Alleen voor lente en zomer?

De stof is perfect voor de lente en zomerbaby’s onder ons. Voor de winterbaby’s is de fijne linnen blend stof bij echt lage temperaturen misschien wat koud. Er is ook voor hen echter geen nood. Rookie heeft nu ook een prachtige winter cover die je over de draagzak draagt, hiermee blijft je kindje warm tot temperaturen onder 0. Het is ook nog eens een stijlvol accessoire en door de fleece aan de binnenkant blijven zowel je baby als jij lekker warm. Dit is helaas wel een extra investering. Aan de andere kant is je kindje dragen in de draagzak met temperaturen onder 0 ook bij de Tula of Artipoppe misschien geen prettig idee en zou ik dat ook niet zo snel doen zonder er extra sjaals en dekens omheen te hangen. Het is dus eigenlijk wel een goede oplossing voor überhaupt je kindje in de (koude) winter kunnen dragen.

Conclusie

Deze Rookie draagzak is al heel populair in o.a. Duitsland en hier nog vrij onbekend. Daar gaat echter gauw verandering in komen denk ik, want ik vind het echt een heerlijke draagzak! Ideaal voor in het voorjaar of de zomer, of als je het gauw warm hebt. En voor de winterbaby’s dus met een fleece erover ook perfect en super stijlvol. Over stijlvol gesproken, het design is echt anders dan wat we al kennen aan draagzakken, het is niet zo ‘bulky’ als veel draggzakken, en ook niet zo druk met prints. Het minimalistische design, de prachtige kleuren gecombineerd met de zachte linnen stoffen spreekt mij persoonlijk in ieder geval aan. Goed aan te passen op de grootte en zwaarte van je kindje en ook snel aan te passen aan je eigen lichaam, dus makkelijk om het dragen af te wisselen tussen bijvoorbeeld jezelf en je partner. Ik heb er een nieuwe favoriet bij. Wij gaan binnenkort een tijd naar het buitenland waar het warmer is en dan neem ik deze draagzak zeker mee 🙂

Meer weten? Check hier de specificaties en opties van de Rookie draagzak.

 

 

Plaats een reactie