Snüzpod ervaringen: wat zijn de pluspunten en minpunten van deze co-sleeper?

Snüzpod: ervaringen en alle plus- en minpunten op een rij

De Snuzpod co-sleeper: een van de populairste co-sleepers van dit moment. En niet voor niets; de Snuzpod co-sleeper heeft alle prijzen gewonnen die je als co-sleeper kunt winnen. Onder andere op het gebied van praktische vormgeving, duurzaamheid, design en handigheid scoort dit aanschuifbedje als absolute winnaar.

Maar wat vinden gebruikers van de Snuzpod? Wat zijn de voordelen en nadelen van deze co-sleeper?

snuzpod co-sleeper ervaringen
Romy Boomsma over het gebruik van haar Snuzpod. Bron: Instagram @romyboomsma

Klik hier voor de prijzen en specificaties van de Snüzpod co-sleepers.

Snuzpod co-sleeper en de verschillen met andere co-sleepers

Wat de Snuzpod co-sleeper anders maakt dan andere co-sleepers, is met name het design. Niet alleen in de zin van dat ‘ie heel mooi is en prachtig zal staan in je slaapkamer. Ook in de zin van dat het ontwerp super praktisch is en gericht op multifunctionaliteit.

 

Mozesmandje

Zo kun je het slaapgedeelte, het mandje, eraf tillen. Dit is niet alleen heel gezellig als je je baby op deze manier mee neemt naar beneden. Het is ook ideaal als je je kindje wil laten wennen aan zijn eigen kamertje of ledikantje bijvoorbeeld. Je baby ligt dan in zijn veilige en bekende co-sleeper mandje, terwijl hij ook alvast kan wennen aan het grotere ledikant of de andere omgeving. Ook ideaal voor op vakantie of bij opa en oma trouwens! Je hebt zo altijd het kleine en vertrouwde bedje van je baby bij je en kunt dat overal neerzetten.

Schommelen

Je kunt het slaapgedeelte op de co-sleeper met je hand heen en weer schommelen. Omdat dit niet met een motortje gaat, maakt het geen geluid en kun je zelf ook nog eens perfect het ritme bepalen. Zo wordt je kindje zachtjes gewiegd op het tempo dat voor hem het prettigst is. Sommige co-sleepers, zoals de Chicco Next 2 Me, hebben een automatisch schommelsysteem, het kan zijn dat je dat juist prettiger vindt. De meeste co-sleepers hebben echter niet zo’n functie, ook niet handmatig. Pluspunt voor de Snuzpod dus!

Design

snuzpod aanschuifbedje
snuzpod ervaringen
snuzpod review

Oké, over smaak valt niet te twisten. Toch is de Snuzpod co-sleeper volgens velen de allermooiste co-sleeper. Met zijn zachte kleuren (wit, zacht roze, espresso, grijs en naturel hout) en robuuste maar eenvoudige design staat dit bedje prachtig in elke slaapkamer. Geen plastic of harde kleuren, in dit bijna Scandinavisch ogende aanschuifbedje.Bol 10-daagse

Snüzpod review

Zie in dit filmpje om welke vijf redenen een Snüzpod ideaal is volgens deze moeder:

Andere belangrijke kenmerkenervaringen snuzpod co-sleeper

Wat geven ouders nog meer aan als het gaat om het wel of niet blij zijn met hun Snüzpod co-sleeper? Andere ervaringen:

 • De co-sleeper is makkelijk in elkaar te zetten, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.
 • De Snüzpod 3 en de Snüzpod 4 komen met een refluxstand, dit is echt een grote plus aangezien ik het gebrek hieraan bij de Snüzpod 1 en Snüzpod 2 nog echt een nadeel vond. Je kunt nu een soort pootje/verhoginkje onder een kant van de co-sleeper leggen waardoor de co-sleeper aan het hoofdeinde een klein beetje omhoog komt en je kleintje zo geen of minder last heeft van reflux.
 • je kunt ‘m aan je eigen bed vastmaken met de banden die worden bijgeleverd
 • hij kan worden ingesteld op verschillende hoogtes van minimaal 53 tot maximaal 73 cm (gemeten tot de bovenkant van het matras)
 • het matrasje van de Snüzpod 4 is 44×80 en 3 cm hoog, dit is iets lager dan de eerdere versies en hierdoor beter geschikt voor je newborn (een matrasje mag niet te zacht zijn).
 • Hij is ontzettend stevig en duurzaam. Daardoor is ‘ie voor eventueel verschillende kindjes te gebruiken en ook makkelijk om door te verkopen.
 • Het matrasje heeft een standaardmaat, hierdoor kun je bijvoorbeeld ook beddengoed van de Hema in het bedje doen. Snüzpod heeft overigens wel, als je dat wil, hele leuke bijpassende dekentjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze super schattige bedding sets of deze opties.

Snüzpod in elkaar zetten:

Snüzpod 4 co-sleeper: wat is er nieuw?

De Snüzpod is er inmiddels in vier varianten, waarvan de Snüz pod 4 de nieuwste upgrade is. Waarin verschilt deze co-sleeper van zijn voorgangers?

 • De Snüzpod 4 (en Snüzpod 3 overigens ook) beschikt zoals hierboven beschreven over een refluxstand door middel van een verhoginkje dat je onder de co-sleeper aan een kant kunt plaatsen
 • De Snüzpod 4 heeft een opstaande rand van 12 cm. Nieuwe richtlijnen geven aan dat je kindje niet je bed in mag kunnen rollen, de opstaande rand voorkomt dit.
 • Er zijn nu geen vier maar zelfs acht hele mooie uitvoeringen en kleuren te koop, zoals deze gave kleur-opties

Al met al zijn dit hele fijne verbeteringen! Check hier de prijs en beschikbaarheid van de Snüzpod 4.

Snüzpod review: Snüzpod3

Check prijs en beschikbaarheid bij Babypark

Nadelen?

Uiteraard zijn er ook een paar dingen die wellicht niet voor iedereen ideaal zijn:

 • Het mozesmandje dat je eruit kunt tillen, is wat zwaar. Heb je het mandje met je baby bijvoorbeeld beneden staan en wil je het naar boven brengen, dan kan dat voor jou te zwaar zijn om de trap op te tillen.
 • de prijs, deze co-sleeper is niet goedkoop. Daarentegen gaat ie wel jaren mee en is ‘ie erg waardevast dus zijn je kinderen eruit gegroeid? Doorverkopen kan altijd.
 • niet geschikt voor alle boxsprings of hoge bedden. Als ik nu op zoek zou zijn naar een co-sleeper voor aan een boxspring die ook nog super mooi is dan zou ik deze kopen.

Ben jij er al uit welke co-sleeper het wordt? Of twijfel je nog een beetje? In de kiesgids met de 10 beste co-sleepers kun je verschillende co-sleepers uitgebreid vergelijken, klik hier als je je graag nog wat verder verdiept of lees de Chicco next to me co sleeper review. Geen twijfels meer en wordt de Snüzpod jullie co-sleeper? Klik dan hier!

P.S. ook op zoek naar een kinderwagen waar je kindje lekker in kan slapen? Kijk dan eens hier.

Wat gaf jou de doorslag om te kiezen voor de Snüzpod of een andere co-sleeper?

4 gedachten over “Snüzpod ervaringen: wat zijn de pluspunten en minpunten van deze co-sleeper?”

 1. Als kraamverzorgende vond ik het matrasje te zacht en niet goed passend 5 cm.over aan de achterkant .Het advies om een waterbestendig house om het matras te doen stond mij helemaal tegen .en mag echt niet geadviseerd worden .

  Beantwoorden

Plaats een reactie