snuzpod ervaringen

Snüzpod ervaringen: wat zijn de pluspunten en minpunten van deze co-sleeper?

snuzpod ervaringen

Snüzpod: ervaringen en alle plus- en minpunten op een rij

De Snuzpod co-sleeper: een van de populairste co-sleepers van dit moment. En niet voor niets; de Snuzpod co-sleeper heeft alle prijzen gewonnen die je als co-sleeper kunt winnen. Onder andere op het gebied van praktische vormgeving, duurzaamheid, design en handigheid scoort dit aanschuifbedje als absolute winnaar.

Maar wat vinden gebruikers van de Snuzpod? Wat zijn de voordelen en nadelen van deze co-sleeper?

snuzpod co-sleeper ervaringen
Romy Boomsma over het gebruik van haar Snuzpod. Bron: Instagram @romyboomsma

Klik hier voor de prijzen en specificaties van de Snüzpod co-sleepers.

Snuzpod co-sleeper en de verschillen met andere co-sleepers

Wat de Snuzpod co-sleeper anders maakt dan andere co-sleepers, is met name het design. Niet alleen in de zin van dat ‘ie heel mooi is en prachtig zal staan in je slaapkamer. Ook in de zin van dat het ontwerp super praktisch is en gericht op multifunctionaliteit.

ervaringen snuzpod co-sleeper
bron: Instagram @romyboomsma

Mozesmandje

Zo kun je het slaapgedeelte, het mandje, eraf tillen. Dit is niet alleen heel gezellig als je je baby op deze manier mee neemt naar beneden. Het is ook ideaal als je je kindje wil laten wennen aan zijn eigen kamertje of ledikantje bijvoorbeeld. Je baby ligt dan in zijn veilige en bekende co-sleeper mandje, terwijl hij ook alvast kan wennen aan het grotere ledikant of de andere omgeving. Ook ideaal voor op vakantie of bij opa en oma trouwens! Je hebt zo altijd het kleine en vertrouwde bedje van je baby bij je en kunt dat overal neerzetten.

Schommelen

Je kunt het slaapgedeelte op de co-sleeper met je hand heen en weer schommelen. Omdat dit niet met een motortje gaat, maakt het geen geluid en kun je zelf ook nog eens perfect het ritme bepalen. Zo wordt je kindje zachtjes gewiegd op het tempo dat voor hem het prettigst is. Sommige co-sleepers, zoals de Chicco Next 2 Me, hebben een automatisch schommelsysteem, het kan zijn dat je dat juist prettiger vindt. De meeste co-sleepers hebben echter niet zo’n functie, ook niet handmatig. Pluspunt voor de Snuzpod dus!

Design

snuzpod aanschuifbedjeco-sleeper snuzpodsnuzpod ervaringensnuzpod review

Oké, over smaak valt niet te twisten. Toch is de Snuzpod co-sleeper volgens velen de allermooiste co-sleeper. Met zijn zachte kleuren (wit, zacht roze, espresso, grijs en naturel hout) en robuuste maar eenvoudige design staat dit bedje prachtig in elke slaapkamer. Geen plastic of harde kleuren, in dit bijna Scandinavisch ogende aanschuifbedje.

Snüzpod review

Zie in dit filmpje om welke vijf redenen een Snüzpod ideaal is volgens deze moeder:

Andere belangrijke kenmerkenervaringen snuzpod co-sleeper

Wat geven ouders nog meer aan als het gaat om het wel of niet blij zijn met hun Snüzpod co-sleeper? Andere ervaringen:

  • De co-sleeper is makkelijk in elkaar te zetten, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.
  • Hij is ontzettend stevig en duurzaam. Daardoor is ‘ie voor eventueel verschillende kindjes te gebruiken en ook makkelijk om door te verkopen.
  • Het matrasje heeft een standaardmaat, hierdoor kun je bijvoorbeeld ook beddengoed van de Hema in het bedje doen. Snüzpod heeft overigens wel, als je dat wil, hele leuke bijpassende dekentjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze super schattige bedding sets.

Nadelen?

Uiteraard zijn er ook een paar dingen die wellicht niet voor iedereen ideaal zijn:

  • Je kunt het matrasje van de Snuzpod niet diagonaal zetten, met het hoofdeinde iets omhoog dus. Dit kan prettig zijn als je baby reflux heeft, en bij een aantal co-sleepers is deze optie wel aanwezig. Mocht je kindje -helaas- refluxklachten hebben, dan kun je het hoofdeinde toch iets omhoog zetten door bijvoorbeeld boeken onder de voorste pootjes te schuiven.
  • Het mozesmandje dat je eruit kunt tillen, is wat zwaar. Heb je het mandje met je baby bijvoorbeeld beneden staan en wil je het naar boven brengen, dan kan dat voor jou te zwaar zijn om de trap op te tillen.

Ben jij er al uit welke co-sleeper het wordt? Of twijfel je nog een beetje? In de kiesgids met de 10 beste co-sleepers kun je verschillende co-sleepers uitgebreid vergelijken, klik hier als je je graag nog wat verder verdiept. Geen twijfels meer en wordt de Snüzpod jullie co-sleeper? Klik dan hier!

P.S. toevallig ook op zoek naar een kinderwagen waar je kindje lekker in kan slapen? Kijk dan eens hier.

Wat gaf jou de doorslag om te kiezen voor de Snüzpod of een andere co-sleeper?

Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven