ervaringen chicco next to me

Chicco Next to Me co-sleeper: ervaringen en voor- en nadelen

chicco co-sleeper ervaringen

De Chicco Next to Me co-sleeper is één van de populairste co-sleepers van dit moment. Niet zo gek, want hij beschikt over een ontzettend grote hoeveelheid opties en mogelijkheden. Daarnaast is ‘ie er ook nog in allerlei kleuren en varianten. Maar is de prijs-/kwaliteitverhouding goed? En zijn al die verschillende opties ook echt handig? We nemen je mee in alle mogelijkheden en plus- en minpunten van de Chicco co-sleeper Next to me.Voordelen ten opzichte van andere co-sleepers: Chicco next to me review

Er zijn vier grote voordelen van deze co-sleeper ten opzichte van andere co-sleepers.

  • Hij past aan vrijwel elk bed
  • Hij beschikt over een automatische schommelfunctie
  • Het hoofdeinde van het matrasje kan iets omhoog bij verkoudheid of reflux
  • Prijs: middenmoot, behoort niet tot de duurste co-sleepers

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Chicco co-sleeper

Chicco next to me: Boxspring

Hij past aan vrijwel elk bed, dus ook een perfecte co-sleeper voor aan boxspringservaringen chicco next 2 me

De Chicco Next to Me co-sleeper kan het meest van alle co-sleepers in hoogte versteld worden, en bezit de hoogste maximale stand

Daarnaast bevestig je deze co-sleeper door middel van banden aan je bed. De grote hoogte waarop je deze co-sleeper kunt zetten én het feit dat je ‘m met banden vast maakt zorgen ervoor dat deze co-sleeper perfect is voor aan een boxspring.

Een andere handigheid waardoor ‘ie aan bijna elk bed past, is dat je de poten aan de zijkant kunt inklappen. Dit is super handig als je een bed hebt met bijvoorbeeld laden eronder.

“Super wiegje. Onze dochter slaapt er goed in. Het is makkelijk op te zetten en licht in gewicht. Wij verplaatsten hem in het begin overdag naar de woonkamer en ‘s avonds naar onze slaapkamer. Aangezien onze dochter van geborgenheid houd slaapt ze er nu met 3 maanden nog steeds in. Heeft voor ons zijn geld wel waar gemaakt!”

Let op: houd er rekening mee dat de hoogte die bij specificaties wordt aangegeven vaak de hoogte van de bovenkant van de hele co-sleeper is. Bij het opmeten van de hoogte van je eigen bed, wil je juist weten hoe hoog het matrasje van de co-sleeper komt, zodat deze op dezelfde hoogte is jouw matras. In onze kiesgids voor co-sleepers vind je de hoogte van het matrasje per co-sleeper in de tabel.

Chicco Next to me: hoogte

De hoogte van de bovenkant van het matrasje van de Chicco Next 2 Me co-sleeper kan worden versteld van 49 tot maximaal 64 cm hoogte. De totale hoogte van de co-sleeper verschilt van 66 tot maximaal 81 cm.

De Chicco co-sleeper beschikt over een automatische schommelfunctie

Tja, die schommelfunctie! Absoluut een luxe optie die niet nodig is maar wel héél relaxed en handig. Veel ouders wandelen eindeloos met hun baby in de kinderwagen (of in de draagzak natuurlijk!) om hun kindje maar te laten slapen. Om vervolgens de deur weer binnen te lopen en stil te staan en weer een klaarwakkere baby te hebben… Dit gebeurt dus niet meer met deze co-sleeper, waarin je je kindje heerlijk in slaap kunt wiegen. Eh, zei ik dat deze optie geen must is..?!

Het hoofdeinde van het matrasje kan iets omhoog, ideaal bij verkoudheid of reflux co-sleeper kopen

Verkouden zijn is voor ons al super vervelend, helemaal als je wilt slapen. Maar voor een kleine baby die niet begrijpt wat er aan de hand is, is het helemaal rot. En dan hebben we het nog niet gehad over jouw nachtrust, waar je dan wel dag tegen kunt zeggen.. Hoe fijn is het dan dat je het matrasje van de co-sleeper iets schuin kan zetten, zodat je baby iets beter kan ademen. Ook bij reflux wordt aangeraden het matrasje wat schuin te zetten bij het hoofdeinde. Je kunt dit overigens prima oplossen door wat boeken onder de voorste poten van het bedje te leggen, maar een co-sleeper die deze optie gewoon al biedt is toch ook wel erg handig!

Prijs (en kwaliteit)

De Chicco Next to Me heeft een super goede prijs-/kwaliteitverhouding. Dit aanschuifbedje biedt de meeste opties van alle co-sleepers maar is bij lange na niet de duurste. Qua prijs zit ‘ie in de middenmoot en qua opties en kwaliteit zeker bovenaan! 

Check hier de prijs van de Chicco co-sleeper op dit moment

“Fijn bedje, omdat het echt lijkt of je kindje naast je in bed ligt. Handig in en uit elkaar te zetten, kan ook als camping bedje gebruikt worden. Nadeel is dat het matras geen aerosleep is. Heb zelf m’n aerosleep topper om het matrasje gevouwen, wat prima gaat!”

Wat is het verschil tussen de Chicco Next to Me Dream en de gewone Chicco Next to me co-sleepers?

Sinds kort heeft Chicco een nieuwe versie van hun co-sleeper uitgebracht: de Next to Me Dream. Dit bedje heeft verschillende extra opties:

  • je kunt de zijkant met één hand makkelijk naar beneden kunt klappen. Geen gepruts dus met ritjes aan chicco co-sleeper ervaringentwee kanten terwijl je je baby in je armen hebt.
  • het bedje heeft vier wielen (met rem) in plaats van twee, super makkelijk te verplaatsen dus.
  • de ventilatie/netjes lopen helemaal door tot aan het matrasje, je kunt je baby dus super goed zien vanuit allerlei hoeken. Ook als je de co-sleeper -op den duur- gebruikt als losstaande wieg.   

De nieuwe co-sleeper is iets duurder dan de vorige versie, maar het scheelt niet veel.

Klik hier voor de prijs op dit moment van de nieuwe Chicco Dream

Nadelen van de Chicco Next 2 Me co-sleeper

Eigenlijk is elke Chicco Next to Me review overwegend positief. De enige gehoorde klachten zijn:

  • het matrasje van de gewone co-sleeper wordt door sommige ouders als wat hard ervaren
  • het design van de co-sleepers spreekt niet zo aan. 

Of je het design mooi vindt, is natuurlijk iets heel persoonlijks. Er zijn gelukkig een aantal verschillende kleuren te koop, maar mocht je het nog niks vinden, kijk dan ook eens naar de Snüzpod.

“Gekocht voor mijn kleinkind. De ouders zijn er blij mee! Het is handig te gebruiken, schoon te maken en weg te zetten. Aangesloten aan het bed, lekker dicht bij de mama, maar ook heel handig los te maken.”

Accesoires bij de co-sleeper

Chicco Next 2 Me review door Babypark

Klik hier voor de prijs van de Chicco Next 2 Me bij Babypark

Conclusie: is de Chicco Next 2 Me co-sleeper de beste co-sleeper voor jou? 

Ik hoop dat je inmiddels weet of je de Chicco co-sleeper wilt hebben, of dat je liever gaat voor een andere die beter bij je past. Ben je eruit en wordt het de Chicco? Wacht dan niet langer en klik hier om je eigen Chicco Next 2 me co-sleeper te kopen.

Weet je het nog niet helemaal zeker en wil je andere co-sleepers ook nog even vergelijken? Lees dan meer over andere co-sleepers in dit uitgebreide artikel 🙂 

Waar gaat jouw keus op vallen, en waarom?

Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top