Chicco Next to Me co-sleeper: mijn review met alle voordelen en nadelen

De Chicco Next to Me co-sleeper is één van de populairste co-sleepers van dit moment. Niet zo gek, want hij beschikt over een ontzettend grote hoeveelheid opties en mogelijkheden. Daarnaast is ‘ie er ook nog in allerlei kleuren en varianten. Maar is de prijs-/kwaliteitverhouding goed? En zijn al die verschillende opties ook echt handig? In deze review lees je mijn Chicco co sleeper ervaringen en wat ik ervan vindt na een aantal maanden gebruik.

Voordelen ten opzichte van andere co-sleepers: Chicco next to me review

Het voordeel van een co-sleeper is natuurlijk dat je kleintje ’s nachts altijd lekker dicht bij jou is. Voor jou betekent dit minder vaak op te staan en meer slaap en dat is zo vlak na de bevalling (en daarna ook trouwens) geen overbodige luxe 😉

Er zijn vier grote voordelen van deze co-sleeper ten opzichte van andere co-sleepers van veel andere merken. Dit zijn de redenen waarom ik deze co-sleeper koos en kocht vlak voor de geboorte van mijn dochtertje:

 • Het wiegje past aan vrijwel elk bed
 • Hij beschikt over een automatische schommelfunctie
 • Het hoofdeinde van het matrasje kan iets omhoog wat heel fijn is bij verkoudheid of reflux
 • Prijs: middenmoot, behoort niet tot de duurste co-sleepers. Met de hoeveelheid extra opties die erbij zitten had ‘ie voor mij de juiste prijs-/kwaliteitverhouding
 • kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden oud, dus niet alleen de eerste drie maanden ofzo
 • eenvoudig uit te breiden met accessoires zoals leuk beddengoed (dus niet eindeloos zoeken naar een beetje goed zittende hoeslakentjes)

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Chicco co-sleeper

Co sleeper Chicco next to me: Boxspring

Hij past aan vrijwel elk bed, dus ook een perfecte co-sleeper voor aan boxspringservaringen chicco next 2 me

De Chicco Next2Me co-sleeper wieg kan het meest van alle co-sleepers in hoogte versteld worden, en bezit de hoogste maximale stand

Daarnaast bevestig je deze co-sleeper door middel van banden aan je bed. De grote hoogte waarop je deze co-sleeper kunt zetten én het feit dat je ‘m met banden vast maakt zorgen ervoor dat deze co-sleeper perfect is voor aan een boxspring. Wij hebben zelf geen boxsping maar zaten er wel over te twijfelen.. dus ik wilde een co-sleeper die voor de zekerheid ook aan een boxspring zou passen en dat doet deze co-sleeper. Wel hebben wij een ‘lastige’ hoogte van het bed, niet standaard en ook mede daarom kwam ik op de co-sleeper uit omdat hij veel verschillende hoogtestanden heeft.

Een andere handigheid waardoor ‘ie aan bijna elk bed past, is dat je de poten aan de zijkant kunt inklappen. Dit is super handig als je een bed hebt met bijvoorbeeld laden eronder.

Let op: houd er rekening mee dat de hoogte die bij specificaties wordt aangegeven vaak de hoogte van de bovenkant van de hele co-sleeper is. Bij het opmeten van de hoogte van je eigen bed, wil je juist weten hoe hoog het matrasje van de co-sleeper komt, zodat deze op dezelfde hoogte is jouw matras. In onze kiesgids voor co-sleepers vind je de hoogte van het matrasje per co-sleeper in de tabel.

Chicco Next to me: hoogte

De hoogte van de bovenkant van het Chicco next to me matrasje kan worden versteld van 49 tot maximaal 64 cm hoogte. De totale hoogte van de co-sleeper verschilt van 66 tot maximaal 81 cm.

Vind je de looks van de Chicco co-sleeper net als ik een minpuntje? Kijk dan eens naar deze co-sleeper die er niet alleen prachtig uit ziet maar ook heel hoog kan en kan worden vastgezet aan een boxspring.

Check prijs en voorraad bij Prenatal.Black Friday 2021

Makkelijk in te klappen en licht van gewicht

Toen mijn dochter net was geboren, klapte ik de co-sleeper vaak in en nam ‘m mee naar beneden. Zo kon mijn dochtertje lekker bij mij liggen en slapen beneden maar wel gewoon in d’r eigen bedje liggen. Ik vond het echt ideaal en hoewel ik de co-sleeper hierom niet speciaal heb uitgekozen (ik wist nog niet wat ik nodig zou hebben en zou willen als het op het dagelijks leven met baby aankomt ;)) was dit voor mij echt een life saver. Dus super groot pluspunt dat je ‘m makkelijk kunt in en uitklappen en dat hij zo licht is om te tillen.

De Chicco co sleeper beschikt over een automatische schommelfunctie

Tja, die schommelfunctie! Absoluut een luxe optie die niet nodig is maar wel héél relaxed en handig. Veel ouders wandelen eindeloos met hun baby in de kinderwagen (of in de draagzak natuurlijk!) om hun kindje maar te laten slapen. Om vervolgens de deur weer binnen te lopen en stil te staan en weer een klaarwakkere baby te hebben… Dit gebeurt dus niet meer met deze co-sleeper, waarin je je kindje heerlijk in slaap kunt wiegen. Onze dochter viel bijna altijd weer heerlijk in slaap als ik haar zachtjes liet schommelen in de co-sleeper. Ik was eerst bang dat het schommelen wat lawaai zou maken maar hij is heel stil. Eh, zei ik dat de schommel-optie geen must is..?!Bol 10-daagse

Het hoofdeinde van het matrasje kan iets omhoog, ideaal bij verkoudheid of reflux co-sleeper kopen

Verkouden zijn is voor ons al super vervelend, helemaal als je wilt slapen. Maar voor een kleine baby die niet begrijpt wat er aan de hand is, is het helemaal rot. En dan heb ik het nog niet gehad over je eigen nachtrust, waar je dan wel dag tegen kunt zeggen.. Hoe fijn is het dan dat je het matrasje van de co-sleeper schuin zetten kan, zodat je baby iets beter kan ademen. Ook bij reflux wordt aangeraden het matrasje wat schuin te zetten bij het hoofdeinde. Je kunt dit overigens prima oplossen door wat boeken onder de voorste poten van het bedje te leggen, maar een co-sleeper die deze optie gewoon al biedt is toch ook wel erg handig!

Prijs (en kwaliteit)

De Chicco Next to Me heeft een super goede prijs-/kwaliteitverhouding. Dit aanschuifbedje biedt de meeste opties van alle co-sleepers maar is bij lange na niet de duurste. Qua prijs zit ‘ie in de middenmoot en qua opties en kwaliteit zeker wel bovenaan.

Check prijs en voorraad bij bol.com.Sale / Solden juli 2021Sale / Solden 2022

Wat is het verschil tussen de Chicco Next to Me Dream of Air of andere Chicco Next to me (Magic) co-sleepers?

Chicco heeft verschillende type Next2Me wiegjes. De Chicco Next to Me Dream heeft bijvoorbeeld verschillende extra opties:

 • je kunt de zijkant met één hand makkelijk naar beneden kunt klappen. Geen gepruts dus met ritjes aan chicco co-sleeper ervaringentwee kanten terwijl je je baby in je armen hebt.
 • het bedje heeft vier wielen (met rem) in plaats van twee, super makkelijk te verplaatsen dus.
 • de ventilatie/netjes lopen helemaal door tot aan het matrasje, je kunt je baby dus super goed zien vanuit allerlei hoeken. Ook als je de co-sleeper -op den duur- gebruikt als losstaande wieg.   

De Chicco Next to me Air heeft dan weer aan vier kanten mesh, waardoor de doorluchting heel goed is en je vanaf alle kanten goed beeld hebt op je kindje.

De verschillende co-sleepers verschillen soms een beetje in prijs, maar het scheelt niet heel veel.

Oh en wat nog een voordeel is: je kunt de Chicco Next to Me wassen 😉 als je de pootjes en frame een beetje verplaatst kun je de bekleding losmaken. Ik zou ‘m zelf op de hand wassen maar je kunt ook een handwasprogramma op je wasmachine gebruiken natuurlijk, als je wasmachine dat heeft. 

Check hier de prijs en voorraad van de Next to me Air bij Prenatal en check hier de prijs op dit moment van de Chicco Dream

Nadelen van de Chicco Next 2 Me co-sleeper

Ik ben heel erg positief over deze co-sleeper en was blij verrast met hoe fijn ik ‘m vind in gebruik. Maar er zijn ook twee nadelen voor mij:

 • het matrasje vond ik wat hard/dun voelen, maar dat schijnt juist ook te moeten voor kleine babyt’jes. Dit is in verband met verstikkingsgevaar en een ergonomische houding.
 • het design van de Chicco co-sleepers spreekt mij persoonlijk niet zo aan. Als ik er nu eentje zou kopen en dat puur zou doen voor de looks dan zou ik deze kopen 🙂 maar de Chicco is een stukje vriendelijker voor de portemonnee en beschikt dus over meer mogelijkheden, dus vooruit 😉

Of je het design mooi vindt, is natuurlijk iets heel persoonlijks. Er zijn gelukkig een aantal verschillende kleuren te koop, maar mocht je het nog niks vinden, kijk dan ook eens naar deze prachtige co-sleeper die ook heel goed past aan een boxspring (ook qua hoogte!).

Accessoires bij de co-sleeper

Ben je op zoek naar een specifiek product? Check dan voor de zekerheid ook even deze pagina waarin ik de beste babyproducten deals en aanbiedingen op een rijtje zet. Zo mis je geen korting 🙂

Chicco Next 2 Me review door Babypark

Klik hier voor de prijs van de Chicco Next 2 Me bij Babypark

Conclusie: is de Chicco Next 2 Me co-sleeper de beste co-sleeper voor jou? 

Ik hoop dat je inmiddels weet of je de Chicco co-sleeper wilt hebben, of dat je liever gaat voor een andere die beter bij je past. Ben je eruit en wordt het de Chicco? Je kunt ‘m bij een aantal winkels bestellen. Check hier de prijs en details bij bol.com of check de prijs van de Chicco co-sleeper bij Prenatal.

Weet je het nog niet helemaal zeker en wil je andere co-sleepers ook nog even vergelijken? Lees dan meer over andere co-sleepers in dit uitgebreide artikel 🙂 

Waar gaat jouw keus op vallen, en waarom?

Plaats een reactie