3x kids proof verre vakantiebestemmingen waar je nog niet aan had gedacht

01. Sri Lanka

Niet een bestemming waar je meteen aan denkt wellicht als je op zoek gaat naar een fijne (verre) reisbestemming met kinderen, maar juist daarom staat ‘ie hier op de lijst. Prachtige stranden, enorm vriendelijke mensen, heerlijk eten en genoeg te beleven voor zowel peuters als tieners. Wij maakten een maand lang een fantastische rondreis langs dorpen, steden en stranden met onze toen tweejarige dochter en we keken alle drie onze ogen uit. Van dieren (apen, olifanten, zeeschildpadden), tot prachtige tempels en steden (Kandy en Ella) tot de mooiste hotels aan het strand. Er worden trouwens ook all inclusive reizen aangeboden naar Sri Lanka.

02. Bonaire

Zon, zee, strand: Bonaire! Heerlijk laid back, lekker eten en wederom de vriendelijkheid van de mensen maken het tot een fantastische bestemming voor gegarandeerd plezier (en zon!) het hele jaar door. Onze dochter was anderhalf en heeft zich twee weken lang meer dan fantastisch vermaakt in het Van der Valk Plaza Beach Resort.

03. Nieuw-Zeeland

Staat het er echt? Ja, Nieuw-Zeeland is FAN-TAS-TISCH om te reizen met kleine kinderen. Eigenlijk zou ‘ie dan ook op nummer 1 moeten staan maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen kiest ervoor of heeft de mogelijkheid om ‘even’ naar de andere kant van de wereld te reizen. Toch moet Nieuw-Zeeland wel echt in dit rijtje. Het is de meeste relaxte verre reis met kinderen die wij hebben gemaakt om heel veel redenen. De belangrijkste redenen zijn de hygiene, er wordt Engels gesproken, er zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Australië geen enge insecten of andere dieren en er is van alles te beleven van strand, dolfijnen spotten, steden, natuur tot pretparken. En als het hier herfst/winter is, is het daar lente/zomer dus zongarantie. De jetlag viel enorm mee omdat je echt helemaal switcht van dag naar nacht in plaats van 8 of 10 uur opschuift. Wij hebben bijna vier weken rondgereisd in een camper met onze toen acht maanden oude dochter en we hebben de tijd van ons leven gehad.

Plaats een reactie