Jetkids BedBox review – De Stokke Jetkids BedBox: ideaal of zonde van het geld?

stokke jetkids bed box review
in het vliegtuig moet er ook op het matrasje gezeten worden 🙂

We hadden al wat vliegervaring met onze dochter en vlogen naar Nieuw-Zeeland toen ze nog geen 1 jaar oud was. Maar 12 uur jetkids bedbox ervaringenvliegen mét overstap met een bijna driejarige beweeglijke peuter vonden we toch even een ander verhaal en best wat spannend 😉

De toddler draagzak zat al in de tas -ideaal voor als ze in slaap valt of moe wordt op plekken waar je zelf net even wil of moet opschieten/doorlopen- maar daar kan en wil ze ook niet de hele tijd in zitten, vrij en beweeglijk als ze is. Daarom ging ik op zoek naar andere peuter travel hacks en ik stuitte op de Jetkids Bedbox.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Jetkids Bedbox bij Babypark

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Jetkids Bedbox bij bol.com

Wat is de Bedbox van Stokke precies?

De Jetkids Bedbox is een rijdend kinderkoffertje met daarin een oprolbaar matrasje. Je kunt de bovenkant van de koffer ervan af halen, omdraaien en zo op de onderkant klikken. Het matrasje leg je over het zitvlak van de vliegtuigstoel en over de bedbox en zo heb je een handig vliegtuigbedje voor je kindje. Zo heb je niet alleen een rolkarretje waar je kind op kan rondrijden op het vliegveld (en zich dus PRIMA vermaakt!) maar ook nog eens een knus eigen bedje voor je kindje in het vliegtuig.

Ik was eerst wat sceptisch. Het gevaarte is best aan de prijs en hoe handig is het nou eigenlijk? Zou ze echt ineens als een blok slapen in het vliegtuig? Maar ik herinnerde me ook dat mijn dochter een paar maanden eerder op het vliegveld stikjaloers naar een kindje had gekeken dat blij en parmantig rondreed op een rijdend kinderkoffertje. Mocht het hele matras-uitrol-en-slaap-gebeuren niet lukken met de Jetkids Bedbox, dan had ze alsnog een leuk rijdend koffertje. Nog altijd een aan de prijs zijnde rijdend koffertje, maar wie niet waagt wie niet wint en mijn ‘krijsende peuter op vliegveld’ visioenen namen alsmaar toe dus ik besloot het er maar op te wagen. Kind blij, ouders blij, medereizigers blij…?!

Ik las overal dat er vrij weinig in het koffertje kan. Dat bracht me wel een beetje aan het twijfelen. Wat heb je aan een ‘handig’ koffertje als je er nauwelijks iets in kwijt kunt? Maar als je je peuter toch al niet zelf met al z’n zooi zou laten sjouwen (alle etenswaren, extra luiers, leesboeken, knuffels, extra kleertjes en nog meer leesboeken en knuffels zitten waarschijnlijk in een handige grote handbagagetas die je peuter niet zelf hoeft te dragen dan zit er in zo’n peuterkoffertje eigenlijk vrij weinig wat ‘ie echt zelf kan en wil meenemen. Bij ons: twee knuffels. paar rozijntjes, een setje extra kleren en twee leesboekjes. En dat past er prima in!

Hier zie je hoe de Bedbox werkt en hoe alles eruit ziet en wat er allemaal in past:

Stokke Jetkids BedBox: onze ervaring

Op het vliegveldjetkids bedbox kopen

Hij rijdt heel soepel, in ieder geval over luchthavens (voor het grindpad van de buren of tijdens het trekken door de woestijn is ‘ie wellicht wat minder geschikt ;)). Onze dochter kon er heel goed mee manoeuvreren en het rijden ging lekker snel (waarschuwing: je moet soms zelf ook even in de benen om er achteraan te spurten, maar daar hoef je geen sprinter voor te zijn, zo snel gaan ze nou ook weer niet). Er zit een soort riem aan die je als ouder kan vasthouden om je kind voort te trekken (of tegen te houden). Ze vermaakte zich uitstekend op het vliegveld met de Bedbox! 

jetkids bed box stokke In het vliegtuig 

Na een paar uur in het vliegtuig was het tijd om te gaan slapen. Dochter vond het allereerst machtig interessant om het koffertje om te toveren tot bedje, en om een stoer eigen bedje te hebben op haar stoel. Heel veel meer verwachtte ik er verder ook niet meteen van, maar even later ging ze erop liggen, dekentje erover heen en…. ze SLIEP. Een uur of vier achter elkaar. Heerlijk! En ook geen gedoe met over ons heen hangen of d’r beentjes niet kwijt kunnen 🙂

Voordelen en nadelen

De voordelen voor ons zijn duidelijk: 

  • een handig rolkoffertje om mee te spelen en op rond te rijden op het vliegveld waardoor je peuter zich (uren) vermaakt
  • een koffertje waarin je kindje zijn of haar eigen spulletjes mee kan nemen waardoor het zich heel groot en stoer voelt 😉
  • een ideaal bedje voor in het vliegtuig/op de vliegtuigstoel waarop je kindje heerlijk zacht kan liggen zonder dat zijn of haar beentjes (of ouders) in de verdrukking komen

De Bed box is naar mijn idee geschikt voor kindjes vanaf twee jaar omdat die een eigen stoel in het vliegtuig hebben en ze moeten groot genoeg zijn om met hun voetjes bij de grond te kunnen als ze op het koffertje willen rijden.

Wat zijn de nadelen?

  • de prijs. Zoals eerder gezegd is het even een uitgave, vooral als je twijfelt of het echt iets gaat zijn voor jouw kindje
  • er kan inderdaad niet super veel in het koffertje; een deel van de ruimte wordt natuurlijk al ingenomen door het opgevouwen matrasje, maar het is natuurlijk bedoeld voor wat spulletjes voor je kind en dat gaat meer dan prima! 
  • ga je veel rondreizen en zul je veel met je spullen moeten sjouwen op reis dan is het misschien een onhandig gevaarte. Het neemt (hotelkamer-/autobak)ruimte in beslag en mijn ervaring is dat het koffertje op reis zelf nauwelijks wordt gebruikt omdat het rijdoppervlak vlak/glad moet zijn (sommige ruime hotelkamers daargelaten – daar sjeesde ze doorheen).

Conclusie

Voor ons is de Stokke Jetkids Bedbox absoluut een grote aanwinst en we zullen ‘m dan ook nog vaak meenemen op reis. Onze peuter heeft zich prima vermaakt (en dus gedragen) op het vliegveld en heeft zowel op de heenreis als terugreis uren geslapen in het vliegtuig. Wat willen reizende ouders met peuter nog meer? Helemaal niks 😉 dus wat ons betreft een grote aanrader!

Klik hier als je ook een Jetkids Bedbox wil kopen.

PS Deze review is op geen enkele manier gesponsord door Stokke. Dit is onze geheel persoonlijke ervaring en mening 🙂

Plaats een reactie