Leukste kraamcadeaus: om te vragen of te krijgen en originele kraamcadeaus bij een tweede kind

Kraamcadeaus: leuk om te geven én leuk om te krijgen. Tenminste, als je weet wat je kan geven en als je weet wat je wil krijgen. Bij een tweede kindje is dit helemaal lastig: alles is immers eigenlijk al in huis. Wat geef je dan of wat vraag je dan? Als moeder van twee kinderen kan ik denk ik wel een paar tips geven, dus hier komen ze!

TIP! De Prenatal Mega Mazzeldagen zijn gestart en t/m 1 oktober krijg je mega hoge kortingen op vrijwel alles, van co-sleepers, kinderwagens, draagzakken tot voedingskussens en de schattigste kleertjes. Regel goedkoop een cadeau of je baby-uitzet en check de beste deals. Houd ook elke dag de speciale dagdeal in de gaten waarbij je extra hoge korting krijgt op een bepaald product.

01. origineel kraamcadeau tweede kind

MrStarsky poster

check prijs en details

Deze prachtige persoonlijke poster toont de sterrenhemel op een specifieke plek (het geboortedorp of -stad) op het moment waarop een kindje werd geboren. Onder de sterrenhemel kun je de naam van het kindje laten zetten en er zijn nog een aantal andere dingen zoals stijl/achtergrond (dieren, kleuren) en lettertype die je zelf kan aanpassen. Heel origineel en een persoonlijk kraamcadeau dat voor altijd is.

Klik hier voor de opties en prijzen.

02. beste kraamcadeau tweede kindje

een hydrofiele doek (of knuffel) met naam

kraamcadeau met naam

check prijs en details

Hoe leuk om iets te geven (of te krijgen) dat niet grote zus of broer al heeft en dat ook nog eens gepersonaliseerd is. Heel eenvoudig te bestellen, het wordt echt gebruikt en is leuk om voor altijd te bewaren.

03. beste kraamcadeau tweede kindje – bijzonder kraamcadeau

Gipsen of inkt afdruk van het handje of voet

check prijs en details

Dit klinkt ingewikkeld maar je geeft een pakketje waarmee de ouders zelf een gipsen afdrukje van bijvoorbeeld het handje of voetje kunnen maken.  Als het mij is gelukt dan lukt het jou/de ouders ook 😉 Heel bijzonder en een echte mooie herinnering voor later! En absoluut heel origineel, ook origineel bij een tweede kindje of als kraamcadeau derde kindje zelfs, want het gaat natuurlijk altijd uniek zijn 🙂

04. leuk kraam cadeau tweede kindje

Wearable badhanddoek

leuk kraamkado

check prijs en details

Iedereen die een baby in huis heeft (gehad) weet dat het badderen van je kindje een heerlijk moment is maar het moment waarop je je baby uit het badje tilt en gaat afdrogen: stress! Voor zowel je kleintje als voor jou. In de meeste gevallen zet een baby’tje het op een krijsen en als vader, moeder of verzorger krijg je daar instant stress van, haha. Deze badcape is precies in deze situatie ideaal, juist voor ouders die al een kindje hebben en weten wat voor een gehannes het badmoment kan zijn. Hoe heerlijk is het als je je kindje in plaats van neerleggen op het koude verschoningskussen droog kan knuffelen met een zachte handdoek? Deze cape/handdoek is hier speciaal voor gemaakt, je hangt ‘m namelijk om je nek en hebt dan beide handen vrij om je kindje zachtjes en warm af te drogen terwijl hij of zij tegen je aan knuffelt. En met een beetje geluk hebben de ouders dit nog niet in huis want het bestaat nog niet zo lang 😉 En dan nog kan je hier prima een aantal van in huis hebben. Echt een topcadeau wat mij betreft! Had ‘m graag cadeau gekregen 🙂

05. origineel kraamcadeau tweede kind en praktisch kraamcadeau

eten van bijvoorbeeld oh my guts

check prijs en details

Misschien niet het eerste waar je aan het denkt en minder leuk in de zin van iets tastbaars maar heb je, bijvoorbeeld omdat dit je volgende kindje is, alles al in huis? Of wil je tijdens de kraamtijd wel super gezond eten maar er niet te veel over na hoeven te denken? Dan is dit een perfect cadeau om te vragen of te krijgen. Je krijgt een bon met een tegoed dat je zelf (of de ouders/verzorgers van de kersverse baby dus) kunt besteden. Je kunt er zelf dan voor kiezen of je bijvoorbeeld een aantal dagen lang een heerlijke en gezond diner ontvangt (ingevroren dus lekker lang houdbaar) maar je kunt het bijvoorbeeld ook inzetten voor twee volle dagen lang eten dus ontbijt, tussendoortje, lunch en avondeten. Heerlijk en een zorg minder om over na te denken in de kraamperiode!

06. klein kraamcadeau baby

Oball

leuk kraamcadeau

check prijs en details

De O-ball is een super leuk klein en goedkoop cadeautje voor een baby. Al heel snel kan er mee worden gespeeld, het is een van de eerste speelgoedjes die hier als baby werden gebruikt. Het balletje is makkelijk vast te pakken en door de zachte geluidjes van de bewegende gekleurde balletjes heerlijk voor een baby om mee te spelen. En ook als ze ouder worden blijft het een leuk balletje om mee te spelen, echt een hit hier!

07. leuk kraamcadeau tweede kind

een mooie (houten) babygym

check prijs en details

Een mooie babygym is niet alleen een eyecatcher maar ook super leuk voor de baby. Het kleintje kan er eindeloos onderliggen en zich vermaken. Vaak kun je de speeltjes aan een babygym personaliseren en zelf uitkiezen. Hoe leuk voor zowel de ouders als de baby.

Op zoek naar andere super leuke babygyms of een speelkleed? Ik zette de leukste en handigste op een rijtje.

08. origineel kraamcadeau tweede kindje

een draagzak

tula free to grow draagzak review

check prijs en details

Het is geen geheim dat we fan zijn van het hebben van een draagzak. Ideaal om je kindje in te vervoeren, al helemaal als je er al een of twee hebt rondlopen en de jongste aanwinst overal mee naar gaat waar oudere broer/zus ook is. Niet alleen een leuk kraamcadeau bij tweede kindje maar ook super handig bij de eerste. Weet je niet welke je moet vragen of geven? Hier zet ik de beste draagzakken op een rijtje.

Plaats een reactie