Welk speelkleed voor je baby? De beste babygym (speeltjes) en meer

Een speelkleed en/of babygym is ideaal om te kopen voor je kleine baby. Je baby kan er, hoe oud ‘ie ook is, steeds weer iets nieuws op of aan ontdekken naargelang zijn leeftijd en in welke leerfase hij zich bevindt. Het garandeert niet alleen dikke pret en veel plezier bij je kleintje, een goed speelkleed beschermt je kleintje ook tegen kou op de grond en is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling en erg leerzaam. Je kunt een speelkleed en een babygym apart kopen, maar sommige speelkleden of babygyms zijn al gecombineerd. Aan jou de keus en dus ook super veel opties om zelf samen te stellen. Zo zijn er voor een losse babygym ook al heel veel babygym speeltjes verkrijgbaar, oneindig veel combinatie- en variatie-opties dus!

Een goede babygym bestaat uit verschillende elementen: verschillende materialen om de zintuigen te prikkelen, geluidjes die jij of je baby aan of uit kunnen zetten en vaak ook nog mogelijkheden om iets boven het kleed te hangen. Zo hoeft je kleintje niet steeds op de buik te liggen om iets nieuws te kunnen ontdekken – vooral in de eerste maanden lukt het baby’s nog niet om lang(er) op de buik te liggen. Ideaal dus als je baby dan ook op zijn rug interessante dingen kan zien of kan (proberen te) pakken! Een speelkleed stimuleert dus ook de motorische ontwikkeling.

Vroeger waren speelkleden voor baby’s bijna alleen maar van plastic en waren ze ontzettend felgekleurd. Hoewel deze speelkleden er zeker nog genoeg zijn, kan het zijn dat je meer op zoek bent naar een rustig naturel speelkleed, of een speelkleed van een zachte stof. Om je op weg te helpen heb ik hier een overzicht gemaakt van de mooiste, leukste, meest leerzame of grootste speelkleden voor baby’s voor binnen én buiten.

nr. 1 beste babygym

VTech dierenspeelmat

nr. 2 leuk groot speelkleed baby

Mamabrum speelkleed

  • vouwt makkelijk in elkaar dus ideaal om mee te nemen
  • lekker zacht dus je baby kan er lang op liggen

nr. 3 beste babygym

hippe babygym hout

Plaats een reactie