Kamperen met een baby

Kamperen is wellicht niet de eerste optie waar je aan denkt als je met je baby op vakantie wilt gaan. Maar waarom eigenlijk niet? Je bent heerlijk in de natuur en ook voor je baby kan je het gewoon lekker comfortabel maken. Benieuwd naar onze tips voor een kampeervakantie met jouw kleintje? Lees dan snel verder!

Waar ga je naartoe?

Als je met een baby wilt kamperen is het natuurlijk wel fijn als het weer een beetje meezit. Zeker als je in een tent wilt overnachten is het wel fijn om niet in de blubber te staan. Wellicht is Nederland dan een beetje een onzekere optie om voor te kiezen. Waar je de ene dag nog puffend van de warmte in je bikini bij het zwembad ligt, kan het de volgende dag natuurlijk ook enorm gieten. Nu is dat met een camper of caravan wellicht een minder groot probleem, maar fijn is toch anders. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld lekker naar Frankrijk of Italië te gaan. Hier is het weer in de zomer vaak prima te doen en heb je nog kans op een mooi uitzicht ook.

Zorg voor een goede slaapplek

Niets zo belangrijk als een goede nacht slaap. Voor je baby is een luchtmatras wellicht niet zo’n goed idee maar je hebt tegenwoordig super handige tentjes voor je baby om in te slapen. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit super fijne Deryan babytentje. Makkelijk te verplaatsen, niet te warm en lekker comfortabel. Heb je veel ruimte? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een campingbedje neerzetten. Die gaat ook lekker lang mee dus kan je hem wellicht nog wel vaker gebruiken ook!

Ga voor een baby-vriendelijke camping

Natuurlijk kan je in principe overal naartoe, maar een camping die voldoende faciliteiten heeft voor jouw baby wel zo fijn. Zo kan je als het sanitair dichtbij zit, snel een flesje maken en als je geluk hebt, hebben ze zelfs babybadjes of gezinsbadkamers. Wel zo fijn als je na een dag samen spelen even wil douchen. En nog een voordeel aan een baby-vriendelijke camping; je krijgt minder snel gedoe als je baby ’s nachts toevallig eens geen zin heeft om te slapen en de camping bij elkaar schreeuwt. Dat kan de besten overkomen en het voordeel nu is dat je vast niet de enige bent!

Neem voldoende spullen mee

Een vakantie met een baby is al een uitdaging wat betreft spullen, maar kamperen is wat dat betreft nog even wat ingewikkelder. Je moet aan alles denken. Van speelgoed tot luiers en van een kinderstoel tot hydrofiele doeken. Heeft je kleintje een ongelukje? Dan is het ook wel handig om een emmer en Biotex mee te nemen zodat je de kleertjes even goed kan laten weken. Kortom, je moet best veel meenemen en al helemaal als je naar het buitenland gaat is het wel handig als je wat extra’s meeneemt, maar ook daar zijn natuurlijk winkels dus maak het niet te gek 😉 Vergeet vooral niet om van tevoren even een lijstje te maken en alles wat je mee wilt nemen op te schrijven. Zo vergeet je de belangrijkste dingen in elk geval niet in te pakken! Tip: neem een draagzak mee, dan kan je je baby altijd overal mee naartoe nemen zonder gedoe.

Geniet!

Vergeet natuurlijk vooral niet om lekker te genieten van het kamperen. Trek er lekker op uit met je gezinnetje en laat je kleintje kennis maken met de prachtige natuur. Kamperen met je baby vraagt wellicht wel even wat voorbereiding, maar als je er eenmaal bent kan je lekker gaan genieten!

Plaats een reactie