Dé cadeaus voor een 2 jarige: leuk leerzaam speelgoed 2 jaar, groot, klein of Sint cadeau

Een peuter van 2 jarige leeftijd, vaak een lust en soms een kleine last 😉 wat zijn ze leuk, deze eigenwijze niet-meer-zo-heel-kleintjes en wat hebben ze het soms moeilijk want ze zijn te klein om alles te begrijpen en zich goed uit te drukken maar te groot om makkelijk te kunnen worden gesust in een draagzak of wagen. Dit gaat ook op voor cadeaus en speelgoed, wat vond ik het lastig om tot twee keer toe een mooi verjaardagscadeau te kopen voor mijn 2 jarige(n) – of om een passend cadeau aan sinterklaas te vragen 😉 Ze zijn te groot voor veel van het kleine (baby-)speelgoed maar te klein voor de grotere cadeaus die vaak pas halverwege het tweede jaar interessant worden. Daarom toch dit artikel, want na 2x een twee jarige hier in huis te hebben (gehad) en menig verjaardag van 2 jarige kinderen van vrienden te hebben gevierd inclusief cadeaus, denk ik inmiddels een beetje meer te weten wat wel en niet leuk is om te geven (of te vragen) aan/voor een 2 jarige peuter.

Wat heeft hier stof staan vergaren en waar werd (en wordt!) eindeloos mee gespeeld? Lees snel verder.

groot cadeau 2 jarige

nr. 1 groot cadeau 2 jaar

beste loopfiets 2 jarige

tip: ondanks dat het heel verleidelijk is om het mooiste loopfietsje te kopen en ook nog op de groei (guilty x2) doe jezelf en vooral je peuter een plezier en koop een loopfiets waar hij of zij nu al op kan en niet pas over een half jaar en koop er een waarbij je niet bij elke kleine botsing of hardhandig neergooien van de fiets een halve hartverzakking krijgt. Echt, je kind en jij zijn beter af met een leuk klein fietsje waar lekker wild mee kan worden geëxperimenteerd dan een super mooie en grotere fiets waar nauwelijks op ge-loopfietst wordt. Voor mijn dochter kocht ik deze prachtige loopfiets die te groot was en te mooi en uiteindelijk nauwelijks werd gebruikt. Voor mijn zoon pakte ik het anders aan: een kleinere loopfiets (dan maar wat minder op de groei) en minder mooi en hip, dus ook niet zo’n punt als er wat ruw mee wordt omgegaan. Ik kocht een stevig fietsje waar hij meteen op weg kon rijden. En dat deed hij, (bijna) elke dag weer.

nr. 2 leerzaam speelgoed 2 jaar

en ideaal Sinterklaas speelgoed voor een peuter

Playmags – magnetisch speelgoed

Super leuk speelgoed om urenlang mee te spelen, voor zowel peuter als kleuter (hier thuis een dikke hit). Prikkelt creativiteit en je kunt er eindeloos mee bouwen. Ideaal speelgoed omdat je er steeds iets nieuws mee kan en omdat het leuk blijft om uit te breiden. Aan Sinterklaas een extra set vragen? Onder de kerstboom een Playmags trein? De variaties zijn eindeloos!

Kleiner beginnen? Er zijn ook kleinere en dus goedkopere setjes te koop. Extra leuk: koop er deze geweldig leuke opbergmanden bij, niet alleen lekker opgeruimd maar het oog wil ook wat 🙂

nr. 3 cadeau 2 jaar

Tipi tent

Zowel jongens als meiden kunnen hier urenlang in en omheen spelen. Ze verzinnen de geweldigste verhalen, kunnen zich even terugtrekken in de tent als ze daar behoefte aan hebben en het staat ook nog super leuk in een hoekje van je woonkamer of de slaapkamer van de kleine.

Plaats een reactie