Luvion Grand Elite 3 Connect review – babyfoon met camera app

Luvion Grand Elite 3 Connect review

Na heel veel reviews, productspecificaties en opties te hebben gelezen en bekeken, kwam voor ons de Luvion Grand Elite 3 Connect met kop en schouders als beste naar boven. Waarom is dit volgens mij de beste babyfoon met camera app? Ik zet in deze Luvion Grand Elite 3 review de plus- en minpunten van deze babyfoon voor je op een rijtje!

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Luvion Grand Elite 3 connect.

Meeste opties en mogelijkheden

We hebben geen andere babyfoon met camera kunnen vinden die beschikt over meer opties dan de Luvion Grand Elite 3 Connect babyfoon. Daardoor viel de keus voor ons op deze Luvion babyfoon Grand Elite 3. babyfoon luvion grand elite 3 connect review

Al tijdens het uitpakken valt op dat de onderdelen er stevig en solide uitzien en ook zo voelen.

De handleiding is heel duidelijk en eenvoudig. Beknopt, maar precies wat je nodig hebt om de babyfoon in een handomdraai te laten werken.

Het grootste voordeel van deze babyfoon voor mij is dat je naast de ouderunit ook gebruik kunt maken van wifi. Dit is bijzonder handig als je net even ietsje verder weg bent dan de meeste babyfoons kunnen (bv bij de buren). Je schakelt dan over op wifi en kunt je kindje perfect blijven zien en horen, ook al zit er een extra muur tussen.

Klik hier voor de prijs en verdere specificaties van de Luvion Grand Elite 3 connect

Black Friday DagdealsBlack Friday Dagdeals

Je kunt de camera op afstand besturen en draaien. Dit werkt heel soepel waardoor je je kindje altijd goed in de gaten kan houden. Ook met de app op je telefoon kun je de camera besturen, wat ik persoonlijk heel handig vindt.

Beeld is heel erg scherp in HD en ook de nachtzicht-functie geeft duidelijk beeld. Daarnaast kun je de geluidsgevoeligheid makkelijk aanpassen.

chicco co-sleeper ervaringenJe kunt ervoor kiezen om op de ‘ouderwetse’ manier beeld en geluid te ontvangen, maar kunt ook de mogelijkheid om te ontvangen via wifi inschakelen. Dit laatste is bv ook erg handig op vakantie! Daarnaast is het heel erg leuk om foto’s en filmpjes van je kleintje te kunnen maken met deze babyfoon 🙂

Een hulpstuk om de camera bv aan het bedje vast te maken is niet standaard bijgeleverd (en ook niet standaard nodig natuurlijk) maar eventueel los verkrijgbaar zag ik.

Gebruiksvriendelijk

Aanpassingen werken eenvoudig en intuïtief. De ouderdisplay heeft een groot scherm dat eenvoudig met touchscreen te bedienen is. Het touchscreen werkt niet altijd even vlot mee, je moet goed drukken, maar het is dan ook geen touchscreen van een smartphone

De batterij gaat lang mee zonder te moeten opladen, en gaat nog langer mee als je de optie aanzet om alleen beeld te zien als er geluid komt vanuit de kinderkamer. De accuduur is ruim voldoende voor een avond.

Je kunt het scherm bedienen door middel van touchscreen, maar ook op de randen van het scherm zitten knoppen. Net wat je handig vindt dus.

Het beeldscherm kun je goed stevig neerzetten, hij staat stabiel op een stevige voet.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Luvion Grand Elite 3 connect babyfoon.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook een paar nadelen te noemen van deze Luvion Grand Elite Connect. snuzpod ervaringen

Zo moet de camera altijd aangesloten zijn aan het stopcontact. Je moet de camera dus ergens kwijt kunnen waar je goed beeld hebt op het bedje van je kind, maar waar OOK een stopcontact zit. Dat gaat niet altijd even goed samen.. Wij hebben dit opgelost door een verlengsnoer te gebruiken.

Deze Luvion babyfoon is vooralsnog niet uit te breiden met extra camera’s. Misschien dat dat in de toekomst wel mogelijk wordt. Wil je een babyfoon met de mogelijkheid om meerdere (tot wel 4) camera’s toe te voegen? Dan is de Alecto DVM 200 babyfoon wellicht wat voor jou, klik hier voor verdere specificaties.

Het touchscreen werkt niet super soepel. Het doet wat het moet doen, maar je moet goed drukken. Maar we zijn dan ook allemaal de touchscreen van de moderne telefoons gewend, en een babyfoon is nu eenmaal geen smartphone 😉 toch is het even wennen.

Eindoordeel

Een super fijne babyfoon voor ons die alles te bieden heeft wat je van een moderne babyfoon kunt wensen. Ja, de prijs is hoog, maar deze babyfoon gaat waarschijnlijk heel wat jaren mee en geeft je veel mogelijkheden en vrijheid!

Meer weten of kopen? Klik dan hier.  Nog niet zeker van je keus, lees dan hier alle voor- en nadelen van andere babyfoons in onze babyfoon kiesgids.

PS deze review is op geen enkele manier gesponsord door Luvion en bevat 100% onze eigen mening 🙂 

Plaats een reactie