De leukste tips om te knutselen met jouw baby

Nu je baby wat groter wordt en steeds meer kan, is het natuurlijk super leuk om meer dingen samen te doen. Wat is er leuker om dan lekker met je kleintje te gaan knutselen? Maar hoe doe je dat nu met zo’n kleintje? Je zal het wellicht niet verwachten, maar vanaf een maandje of 6 kun je al samen met je kindje gaan knutselen. Uiteraard zal dit niet hetzelfde zijn als knutselen met een peuter of kleuter, maar wel super leuk om te doen! In deze blog geven we je de leukste tips om lekker samen bezochte gaan en de mooiste kunstwerkjes te maken!

 Vingerverven

 

Vingerverven is een leuke start om te beginnen met knutselen. Een makkelijke manier is om bijvoorbeeld een stuk papier op de grond te leggen. Trek je kindje een verfschort aan en laat hem lekker zijn gang gaan! Kan je kindje nog niet goed/lang zelfstandig zitten? Dan kan je je kindje bijvoorbeeld ook op zijn buik leggen. In principe zijn ze er vrij snel op uitgekeken en hoeft het allemaal niet zo lang te duren. 10 minuutjes is dan ook een prima tijd om lekker te kliederen. Je kan er ook voor kiezen om de handje of voetjes van je kindje in te smeren met verf en hiermee dan één of meerdere afdrukken te maken op het papier. Zo heb je ook nog eens een leuke herinnering voor later! Wil je liever geen rotzooi?

Scheerschuim

Je zou het niet verwachten, maar met scheerschuim kan je ontzettend leuk knutselen! Die wat scheerschuim in een bak, gooi er eventueel wat kinderverf doorheen en mixen maar! Je kunt het wellicht niet bewaren, maar voor je kindje is het een leuke uitdaging om lekker bezig te gaan met verschillende structuren en kleuren. Combineer je het scheerschuim met wat baking soda, dan kun je er ook nog eens mee boetseren. Dat is natuurlijk ook weer leuk om met je oudere kindjes te doen.

 

Tekenen

Echt tekenen is het uiteraard nog niet, maar je kunt je kindje wel alvast kennis laten maken met potloden of krijtjes. Zo kunnen ze ontdekken hoe het werkt en op die manier leren ze vanzelf hoe ze de potloden of krijtjes kunnen gebruiken. Je hebt overigens ook waskrijtjes. Leuk om te gebruiken in de badkamer en binnen no time weer af te spoelen!

Muziekinstrumenten maken

Dit is wellicht wat lastiger om samen met je kindje te maken, maar wel heel leuk om daarna samen mee te spelen! Maak bijvoorbeeld wc-rollen gevuld met rijst, plak ze goed dicht en versier zeker bijvoorbeeld vingerverf. Leuk voor je kindje om lekker mee te schudden en de geluiden te ontdekken!

Hoe ouder je kindje wordt, hoe makkelijker het is om samen lekker te knutselen. Als je vroeg begint zal je kindje al snel ontdekken hoe het werkt. Zo kun je steeds meer activiteiten doen met jouw kleine Picasso! Verwacht dus ook niet gelijk teveel van je kindje, maar laat het lekker allemaal gebeuren. Waar het ene kindje het in no time door heeft, zal het andere kindje wat meer afwachten en het allemaal spannend vinden. Hoe dan ook is het samen bezig zijn goed voor jullie band samen én voor de ontwikkeling van je kleintje!

Plaats een reactie