Kiesgids beste kinderstoelen: meegroeistoel, baby eetstoel of inklapbare kinderstoel?

Het is zover! Je kindje kan zitten en hoe gezellig is het om ‘m dan aan tafel bij te schuiven in zijn eigen kinderstoel. Of misschien ben je op zoek naar een stoel voor je nu nog kleine baby en wil je een meegroeikinderstoel waar je nu je baby in kan leggen en die je over een aantal jaar nog prima kunt gebruiken voor je peuter. Hoe dan ook: er zijn zoveel verschillende soorten kinderstoelen en vanaf elke leeftijd zijn er vele opties. En of je nu zoekt naar een luxe meegroeistoel voor in huis of een inklapbare kinderstoel voor onderweg: wij zetten de beste kinderstoelen van 2019 en 2018 voor je op rijtje.We kennen allemaal de Tripp Trapp Stokke kinderstoel. Wil je je toch even verder verdiepen in of dit ook per se de perfecte stoel is voor jou en of er goedkopere alternatieven zijn die minstens zo goed zijn? Dan zit je hier goed! Dus wil je een kinderstoel kopen maar weet je nog even niet waar te beginnen? Lees dan lekker verder 🙂

Beste meegroeistoelen – meegroei kinderstoel

Childwood meegroeistoel

Quax kinderstoel Ultimo3 meegroeistoel

prenatal kinderstoel

Bannini kinderstoel Scala meegroeistoel

Tiamo meegroeistoel

Beste inklapbare kinderstoelen – invouwbare kinderstoel

topmark robin

topmark jess

chicco polly

Kinderstoel kopen? Hierop moet je letten

Vanaf welke leeftijd kan je kindje in een kinderstoel?

Je kindje kan in een kinderstoel zodra hij of zij goed kan zitten. Echter, er zijn de laatste jaren steeds meer meegroei kinderstoelen te koop waarbij je zelfs je baby al aan tafel kunt bijschuiven! Je kunt dan bijvoorbeeld een soort kuipje/maxi cosi-achtig stoeltje op de kinderstoel plaatsen waar je baby lekker in kan liggen.

Daarnaast bieden de verschillende stoelen en merken ook verschillende voor- en nadelen als het gaat om vanaf welke leeftijd je kindje in de kinderstoel kan. Een meegroeistoel is vaak ideaal want -zoals de naam al zegt- kun je deze o.a. door een verstelbare rugleuning laten meegroeien met je kindje. Nadeel is dat deze stoelen vaak vrij groot zijn en duur.

Waar moet een goede kinderstoel aan voldoen?

Vooropgesteld dat dat voor iedereen net wat anders ligt, kun je grofweg wel zeggen dat een goede kinderstoel in ieder geval

  • veilig moet zijn
  • stevig moet zijn en stevig moet staan

en daarnaast kan het voor jou belangrijk zijn dat hij makkelijk in te klappen is, moet meegroeien met je kindje en/of juist heel mooi moet zijn.

Waar kun je verder nog op letten bij het kopen van een goede kinderstoel?

Zijn er kinderstoel accessoires bij deze kinderstoel beschikbaar? En zo ja, moet je die er los bij kopen of zitten ze bij de prijs in?

 

 

Deel dit op:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *