Wil je een co-sleeper kopen? Let op deze punten

Waar moet je op letten bij het kopen van een co-sleeper bed?

Welke co-sleeper kopen? Er zijn zoveel opties!

Wanneer je een cosleeper koopt, is het goed om daarbij op een aantal dingen te letten. Het wiegje moet uiteraard naast je bed passen bijvoorbeeld, anders schiet het wiegje zijn doel voorbij 😉 Ook zijn niet alle bedjes geschikt voor elk bedtype. Een bedje vastmaken aan een boxspring kan bijvoorbeeld lastiger zijn. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keus zult maken en de co-sleeper koopt die het beste bij jullie past, volgt hier een overzicht van dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van de beste co-sleeper voor jullie en jullie baby.

Ik heb hier de beste cosleepers op een rijtje gezet.

Tot welke hoogte kan de co-sleeper?

Bijna alle co-sleepers zijn in hoogte verstelbaar. Heb je echter een buitengewoon hoog of juist laag bed, dan is het goed nog even extra de hoogte op te meten.

Hoe wordt de co-sleeper bevestigd aan het ouderlijk bed?

Het aanschuifbedje vastmaken met haken aan het bed werkt over het algemeen prima, maar bij een boxspring bijvoorbeeld juist niet. Heb je een boxspring, dan heb je dus een bedje nodig dat je kunt bevestigen aan de hand van lange riemen.

Welke extra functionaliteiten vind je belangrijk?

Een stevig en robuust aanschuifbedje is prettig als je nog een peuter rond hebt lopen, maar het wiegje kan dan misschien niet makkelijk worden meegenomen naar de camping of naar opa en oma.

Denk er dus even over na welke opties je een must vindt en welke gewoon leuk zijn voor erbij maar niet nodig voor jou. Vind je een schommelfunctie ideaal? Moet de cosleeper wieltjes hebben? Moet ‘ie aan je boxspring kunnen? Wil je ‘m ook kunnen gebruiken als reisbedje? Genoeg om even bij stil te staan. In deze kiesgids kun je eenvoudig per bedje de functionaliteiten en plus- en minpunten met elkaar vergelijken.

Bijkomende kosten en accessoires

Bij de meeste co-sleepers zit het matrasje bij de prijs in. Ook zit er soms een reistas bij. In andere gevallen kun je deze optioneel erbij kopen. Kijk dus even bij de specificaties van het bedje of en zo ja welke accessoires erbij zitten. Sommige matrasjes hebben een nogal afwijkende maat, het is dan aan te raden om bijvoorbeeld bijbehorende hoeslakens en/of dekentjes te kopen.

In dit filmpje zie je mooi welke voordelen een co-sleeper je bieden als het gaat om nachtrust en dichtbij je baby zijn!

Ben je ook op zoek naar de beste draagzak voor je kindje? Check dan hier onze draagzakkenkiesgids.

Plaats een reactie