Efteling met peuter of dreumes: tips voor een onvergetelijke dag

Een dagje Efteling met een peuter en dreumes

Ik kan me nog goed herinneren hoe magisch ik de Efteling vroeger zelf vond. Elk jaar gingen wij in de zomervakantie naar de Efteling. Voor mij was dat het uitje van het jaar waar ik ontzettend naar uitkeek! Wat is er dus leuker dan dit ook meegeven aan je eigen kind? Toch was ik er nog niet helemaal zeker van of de Efteling al leuk zou zijn voor een dreumes en een peuter. Wij gingen samen met onze peuter van 2,5 en zijn neefje van 1 een dagje naar de Efteling en ik ga mijn ervaringen en tips met jullie delen!

TIP! De Prenatal Mega Mazzeldagen zijn gestart en t/m 1 oktober krijg je mega hoge kortingen op vrijwel alles voor baby’s en peuters. Dus check de beste deals voor kleren voor je peuter of te gekke accessoires voor in de peuterslaapkamer! Houd ook elke dag de speciale dagdeal in de gaten waarbij je extra hoge korting krijgt op een bepaald product.

De leukste attracties voor kleine kinderen

Sprookjesbos

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt als je aan het pretpark denkt is het Sprookjesbos. Dit was dan ook het eerste wat wij wilden doen toen we binnenkwamen. Mochten de jongens dan moe worden, dan waren we daar in ieder geval geweest. Hoewel ze er eigenlijk nog weinig van snapten was het wel weer erg leuk om daar rond te lopen. Er is zoveel te zien: de Sprookjesboom die praat en liedjes zingt of klauteren op de paddenstoelen langs de paden. Voornamelijk De Rode Schoentjes waren een hit bij de jongens. De verhalen zelf snapten ze allemaal nog niet zo. Ik tilde regelmatig even mijn zoontje op om uit te leggen wat hij zag. Uiteindelijk hebben we even bij de bankjes bij Ezeltje Strek Je gezeten en hier even rustig wat gegeten. Uiteraard moest hier ook een muntje bij de ezel gehaald worden. Hoewel het Sprookjesbos dus erg leuk is, denk ik persoonlijk dat dit wellicht nog wat leuker is als ze iets ouders zijn en er wat meer van begrijpen.

efteling peuter tips

Droomvlucht

Dit was vroeger één van mijn favoriete attracties! Ik kon dus ook niet wachten om hier samen met ons zoontje in te gaan en alles te laten zien. In Droomvlucht word je door hangende gondels vervoerd in een donkere ruimte met magische muziekjes en wezens. Een adembenemende rit waar je je ogen uitkijkt. En dat was ook te merken aan ons zoontje. Hoewel hij het eerst even spannend vond om in de gondel hoog in de lucht te zitten en stevig mijn hand vasthield, keek hij zijn ogen uit. Als hij iets moois voorbij zag komen hoorde je hem de hele tijd ‘wauw!’ zeggen. Droomvlucht was dus zeker één van de favoriete attracties!

Check prijzen en de huidige kortingen voor een dagje Efteling met peuter.

Symbolica

Hoewel wij hier niet met onze kleintjes zijn in geweest, zet ik hem er toch tussen. Mijn schoonzusje en ik besloten op het moment dat de jongste een dutje aan het doen was in deze attractie te gaan. Eigenlijk vooral om te kijken of deze attractie wellicht ook leuk zou zijn voor de kleintjes. In het begin kom je in een soort voorshow met Pardoes. Hij spreekt een spreuk uit waarna de trap open splitst en je door kunt gaan naar de ingang. Hier kun je uiteindelijk kiezen welke tour je wilt nemen: de Heldentour, Schattentour of Muziektour. Als je eenmaal in één van de voertuigen zit, maak je een rit door allemaal mooie ruimtes. Wij kozen ervoor de kinderen hier uiteindelijk niet mee naar toe te nemen. Mijn zoontje vindt zelf heel veel dingen nogal snel eng of spannend, en met sommige onderdelen in Symbolica durfde ik dit toch niet aan. Is jouw kleintje wat avontuurlijker aangelegd? Dan is dit zeker een aanrader en leuk voor kinderen!

leeftijd efteling gratis

Anton Pieck Plein

Uiteraard mogen we het Anton Pieck Plein niet vergeten. Dit is een oud-Hollands dorpspleintje met verschillende draaimolens, een zweefmolen en uiteraard de bekende Holle Bolle Gijs. Wil je even iets lekker kopen? Dan zijn hier ook genoeg winkeltjes!

Volk van Laaf

Het Volk van Laaf is het dorpje van de Laven. Hier kun je een kijkje nemen in het dorp en zien wat zij in het dagelijks leven doen. Het dorpje bestaat uit 15 schattige huisjes en je ziet ze bijvoorbeeld werken en naar school gaan. De Laven leven in kleine huisjes en het is dan ook heel mooi in elkaar gezet! Je kunt er ook voor kiezen om een ritje te maken met de Monorail. Hierbij maak je een ritje boven het dorp en kan je kindje zijn ogen uitkijken!

Carnaval Festival

Als afsluiter van de attracties kunnen we deze natuurlijk niet vergeten. Naast Droomvlucht was dit zeker een favoriet van mijn zoontje. Wellicht ken je het tv-programma Jokie al wel. Bij deze attractie ga je de wereld ontdekken met Jokie en Jet. De attractie heeft het bekende Carnaval melodietje en je maakt een tour door verschillende landen in de fleurige wereld van Jokie en Jet. Voor de allerkleinsten is dit zeker een aanrader. Niet spannend en wel lekker vrolijk. Mijn zoontje roept sindsdien zodra hij even tv mag kijken dat hij graag naar Jokie wil kijken. Het melodietje krijg je de rest van de dag niet meer uit je hoofd, maar dat vrolijke gezichtje van mijn peuter was het meer dan waard!

Speeltuinen en Holle Bolle Gijs

De hele dag met jonge kinderen alle attracties in en uit is soms niet ideaal. Gelukkig zijn er in de Efteling door het hele park verschillende speeltuinen te vinden waar je dreumes of peuter heerlijk kan rennen, klauteren en ontdekken. En ook Holle Bolle Gijs mag niet ontbreken! Met zijn ‘papier hier, papier hier’ is het natuurlijk fantastisch voor die kleintjes om steeds weer wat door de open mond te gooien. Vergeet ook baby Gijs niet een stuk papier toe te stoppen!

Voorzieningen voor baby’s, dreumessen en peuters

Ga je met een baby of nog niet zindelijke dreumes of peuter op stap? In de Efteling vind je door het hele park bij alle restaurants een aantal verschoningsruimtes om je kindje een schone luier te kunnen geven. Ook zijn er verschillende kolfruimtes waar je rustig borstvoeding kunt geven of kunt kolven. De sleutel voor een van de kolfruimtes kun je ophalen bij de EHBO-post in het Marerijk. Wil je een flesje laten opwarmen, dan kan dat gewoon in een van de restaurants. Je buggy of kinderwagen kun je bij vrijwel elke attractie makkelijk stallen (je kunt ervoor kiezen om zelf een fietsslot mee te nemen, zodat je je buggy of kinderwagen kunt vastmaken). Een (peuter)draagzak gebruiken is trouwens ook top in het pretpark!

efteling kind 2 jaar

Meer tips over de Efteling bezoeken met een baby vind je hier.

Dagje Efteling: peuter- en dreumes tips voor een heerlijke dag

Overnachten op Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Eén dagje Efteling is eigenlijk niet genoeg om alles te zien. Wil je in alle rust overal van genieten? Dan kun je natuurlijk altijd overwegen om daar te blijven overnachten. Vakantiepark Efteling Loonsche land bevindt zich op loopafstand van de Efteling. Hier heb je verschillende vakantiewoningen, themakamers en het Loonsche land hotel. Of je nu één nachtje of een weekendje wilt blijven, er is voor een ieder wel iets te vinden! Check ook de speciale aanbiedingen voor jonge gezinnen, of slaap in een van de kindvriendelijke hotels in de omgeving. Vooral in het laagseizoen kan je erg voordeling naar vakantiepark Loonsche Land.

De Efteling app

Download de Efteling app! Hierop kun je heel eenvoudig zien hoe lang de wachtrijen zijn voor attracties en je kan zien welke shows wanneer zijn. Ideaal als je niet te lang wil wachten!

Efteling Babyswitch

Wil je allebei graag in een attractie maar kan je kind niet mee? Daar hebben ze bij de Efteling iets op bedacht! Bij de baby switch gaat één ouder in de wachtrij staan terwijl de ander wacht met de baby bij de uitgang. Op het moment dat de ene ouder dan klaar is, kan de andere ouder via de uitgang alsnog de attractie bezoeken en sta je dus maar één keer in de rij. Ideaal als je allebei graag in die ene achtbaan wilt!

Kinderen tot 3 jaar gratis

Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen bij de Efteling. Dus met een dreumes of peuter het park verkennen is juist ideaal!

Conclusie: Efteling met peuter of dreumes, doen of niet?

Wij hebben allemaal genoten van een dagje in de Efteling. Uiteraard konden we het niet laten aan het eind nog even de winkel in te duiken en wat leuke souvenirtjes mee te nemen. Eigenlijk hadden we graag nog meer attracties ontdekt, maar uiteindelijk hadden we daar helaas te weinig tijd voor. Voor de jongens was dit ook zeker een leuk dagje uit, hoewel we het er allemaal wel over eens waren dat dit uitje nog leuker is als ze wat ouder zijn er meer van begrijpen. Wij gaan over 1 a 2 jaar dus nog een keer om te kijken hoe het dan bevalt!

Koop hier je Efteling toegangskaarten met korting of check hier de aanbiedingen van het Eftelinghotel!

Booking.com

Plaats een reactie